0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eksperter: Vi har kendt til truslen i mange år. Det er nu, vi skal aktivere forbrugerne i kampen for bæredygtighed

Når den nuværende coronakrise er under kontrol, bør regeringen sætte markant ind for at inddrage borgerne i de globalt set mere kritiske klimaforandringer – og ikke mindst udnytte den magt, forbrugerne har i deres daglige indkøb.

Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kroniken
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Alle skal medvirke, og alle midler skal i brug, hvis vi skal nå de ambitiøse mål om en CO2-reduktion på 70 procent inden 2030 og samtidig håndtere den stærkt faldende biodiversitet – uden at det forøger den i forvejen skæve fordeling af goderne. ​​​

Coronapandemien fylder selvfølgelig det meste af nyhedsfladen i de her dage, men der bør være plads til også at diskutere, hvordan vi skal håndtere en udfordring, der på den lange bane har betydeligt større konsekvenser end corona.

Det er mere end 30 år siden, at Brundtlandrapporten skar behovet for en bæredygtig udvikling ud i pap, herunder behov for beskyttelse af klima og biodiversitet. Rapporten lagde grunden for FN’s miljøtopmøde i Rio og global enighed om behov for en bæredygtig udvikling. Så vi har kendt til målet i mange år og ligger vel nu, som vi har redt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere