0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tragedien i Syrien er ved at blive én stor historisk flovmand for Europa

Sidste chance for at tage ansvar i Syrien.

Fadel Senna/Ritzau Scanpix
Foto: Fadel Senna/Ritzau Scanpix

Syrisk flygtningedreng i et klasseværelse på en skole, indrettet til beskyttelsesrum i Hasakeh i det nordøstlige Syrien.

Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Leder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

DET ER SYND at sige, at Europa – herunder Danmark – har spillet en glorværdig, ærefuld rolle i de seneste otte og et halvt års syriske borgerkrig, mens 450.000 er dræbt, titusinder torteret og millioner tvunget på flugt.

Nu foreslår den tyske forsvarsminister i allersidste øjeblik, at Nato-lande skal sætte en militær styrke ind for at beskytte det kurdiske grænseland i Nordsyrien. Trumps USA siger nej. Men Nato’s militæreksperter vil overveje det. Det bør Danmark også gøre.

Hidtil har EU med enestående ligegyldighed kigget den anden vej, mens Assad-diktaturet har brugt kemiske våben og begået andre krigsforbrydelser mod den civile befolkning. Det har bragt Assad tæt på at genvinde kontrollen med syrernes land.

Først da syrere i 2015 i hundredtusindetal begyndte at flygte til Europa, vågnede EU – men kun for at betale Tyrkiet et milliardbeløb for at holde flygtninge på afstand.

NU HVOR især den kurdiske YPG-milits og USA med enkelte bidrag fra Europa har nedkæmpet IS-militsen, kommer de civile kurdere i klemme. Tyrkiet har sendt sit militær ind i Syrien for at hindre YPG i at tage magten i grænselandet. Assads militær er på vej mod nord. Og den civile befolkning risikerer at betale prisen.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter