0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dorte Toft med opfordring til politiet: Send anmeldelsesivrige borgere en faktura for besværet

Der er borgere, der involverer politiet i egne vendettaer, og det koster ikke en krone. Måske burde politiet sende dem en faktura.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lærke Posselt
Foto: Lærke Posselt

Debattører
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Debattører
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Chikane har mange ansigter, men et af de mest bizarre, der har været rettet mod mig, gælder en indberetning til Københavns Politi. Jeg har ikke overtrådt nogen love. Det er ren chikane, og det er spild af politiets tid.

Jeg er blot en af flere, som chikaneres af manden. Den pågældende, der besværer politiet, udviser ikke den pli, det ligger i at orientere dem, han hænger ud. Politiet på deres side orienterer heller ikke de borgere, der anmeldes uden deres vidende, og der burde måske indføres et krav om gennemsigtighed.

Hvem manden er, og hvad han bliver sur over, er ikke det vigtige i denne sammenhæng. Ganske mange mennesker udsættes for chikane via mellemmand (i dette tilfælde politiet), også kaldet chikane by proxy.

Myndigheder er ikke ene om at blive misbrugt. Vi er for eksempel nogle, der har samme trofaste stalker, som via lange mails har orienteret gud og hvermand om, at vi – sammenfattet udtrykt – er idioter.

Den mand udviser dog det hensyn, at den aktuelt besudledes mailadresse står i mailens modtagerliste, hvilket letter situationen, når det er nødvendigt for den angrebne at kontakte de øvrige modtagere om smædemailen.

Ganske mange mennesker udsættes for chikane via mellemmand (i dette tilfælde politiet), også kaldet chikane by proxy

Ham med politiet derimod, han fortæller offentligt, at han nu har indberettet nogle formastelige til politiet, men han anfører aldrig navne. Fravalget skyldes sikkert behovet for at undgå injuriesager – hans bekendtgørelser indeholder beskyldninger om sære forbrydelser.