Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Mette Dreyer

Tegning. Mette Dreyer

Jakob Olrik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

To enkle lister kan gøre dig meget lykkeligere

Hvor vil vi hen, når vi pludselig vil væk fra alt det, vi gerne ville engang?

Jakob Olrik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kender I det, at man går rundt og er lidt utilfreds? Man går og brokker sig uden helt at vide, hvad man skal brokke sig over. Man er bare ikke rigtig tilfreds med livet, parforholdet, singletilværelsen eller noget helt andet.

Når jeg har det sådan, sætter jeg mig ned med et stykke papir og laver to lister. Den ene handler om: Hvad jeg er træt af, hvad jeg har fået nok af, hvad jeg vil væk fra. Den anden handler om: Hvad jeg elsker, hvad jeg vil have mere af, hvad jeg vil hen i mod.

I bund og grund er vi drevet af to ting her i livet - det vi vil væk fra, og det vi vil hen i mod. Så enkelt er det, og somme tider skal vi mindes om denne enkelthed, når det hele virker grumset, uoverskueligt og gråt-i-gråt.

Efter et stykke tid, nogle år måske, bliver alt det, vi før ville hen i mod, røvkedeligt. De vilde eventyr virker udmattende

Når vi som singler møder en ny partner, er vi tiltrukket af alt det, vi kan skabe sammen; sund livsstil, eventyrlige oplevelser, sofahygge-nygge eller hed sex.

Uha, det kan mærkes i hele kroppen. Vi vil ha’ mer’ og mer’ af det gode! Tingene står lysende klart, der er ingen tvivl om, hvad vi vil hen i mod.

Efter et stykke tid, nogle år måske, bliver alt det, vi før ville hen i mod, røvkedeligt. De vilde eventyr virker udmattende, sofahyggen gør den indre kniv (i skeden) slap, sundhedslivet føles som et kontrolfængsel og så videre. Pludselig er alt det, vi gerne ville hen i mod, noget vi gerne vil væk fra. Og hov. Hvor vil vi så gerne hen?

Nogle gange er det andre, der tager beslutningen før os. Vi bliver forladt af den, vi holder af. Han er hurtigere til at løsrive sig og komme af sted, og så står vi der. Med håret ned ad nakken, magtesløse, uden kontrol, og vi er ulykkelige. Og straks vil vi have det hele tilbage igen - lige meget hvor dødsygt det var - vi vil pludselig tilbage til fortiden og ikke fremad.

Og så går det helt galt for vores følelsessystem. For det er jo umuligt, vi er blevet forladt og kan ikke få det gamle tilbage. Men vi vil tilbage, og det gør os endnu mere ulykkelige.

Der er to slags følelser. Dem jeg vil væk fra og dem jeg vil hen i mod: Hvad kan jeg ikke lide mere, hvad er jeg træt af? Hvad elsker jeg, hvad gør mig glad, hvor vil jeg gerne hen?

Hér må vi ind og definere, hvor vi gerne vil hen. Vi skal derhen, hvor vi kan få opfyldt de rare følelser, vi gerne vil have opfyldt, og det er jo ikke i et forhold med én, der er smuttet.

LÆS JAKOB OLRIK

Jeg har selv brugt meget tid på at stå og dreje rundt om mig selv, jeg har oplevet et hav af uklare følelser, og ladet mig forvirre af lysten til at ville gå baglæns og ikke frem.

Det har hjulpet mig at forenkle tingene. Der er to slags følelser. Dem jeg vil væk fra og dem jeg vil hen i mod: Hvad kan jeg ikke lide mere, hvad er jeg træt af? Hvad elsker jeg, hvad gør mig glad, hvor vil jeg gerne hen?

Bum! Det er en forenkling, og derfor er den ret god. Især i det her grå og triste vejr, hvor det hele kan sovse til.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden