0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den superblærede dækning af michelinstjernerne

Nærhedskriteriet er der ingen, der kan hamle op med. Bare det dog gjaldt over hele kloden.

Læsernes Redaktør
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ingen redaktion kan slippe godt fra at ignorere det nyhedskriterium, der hedder nærhed. Ikke kun i den geografiske betydning, der indebærer, at vi hellere skriver om begivenheder i Tåstrup end i Timbuktu. Men også når det gælder den nærhed, der handler om, hvad vi udsætter vore smagsløg for. Tuborg, tapas eller tobak.

Journalistisk giver det mening, når det nære ikke kun er interessant, men også relevant. Nogle kritikere mener, at vi på vor netavis har en tilbøjelighed til at tilsidesætte det relevante, når vi går for meget op i det nære.

På hjemmesiden Journalisten.dk kunne vi midt på ugen læse en kritik, der gik på, at politiken.dk og ibyen.dk i løbet af et døgn skrev hele 24 artikler om Michelinguidens uddeling af stjerner til danske restauranter:

»Og det er helt ude af proportioner«, mente Søren Storm Hansen fra det mediekritiske websted dSeneste på nettet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce

Læs mere