Der er mange fejl i vores avis.
Nogle få har herlighedsværdi, men de fleste er bare irriterende. En ny undersøgelse viser, hvor vi med fordel kunne sætte ind for at få færre af dem: Det vil være en god ide at høre kilderne en ekstra gang, for at kontrollere at vi har forstået dem rigtigt, og at fakta er i orden.
Som nogle læsere utvivlsomt husker, bragte vi 14. maj en analyse skrevet af medieforskerne Anker Brink Lund, Mark Blach-Ørsten og Rasmus Burkal på baggrund af en stor undersøgelse, de foretog i uge 46 sidste år blandt kilderne til tophistorierne på DR og TV 2, i de tre store morgenaviser og i de regionale dagblade Nordvestnyt og Lolland-Falsters Folketidende.
Befolkningen er stærkt skeptisk over for medierne, viser det sig, hver gang nogen undersøger sagen. Heldigvis, vil jeg tilføje, for hvis befolkningen bare labbede alt i sig, ville jeg være bekymret.
Men spørger man kilderne, får man et helt andet billede, som forskerne kunne påvise: Samlet ser erklærede næsten 85 procent af kilderne i undersøgelsen, at der ikke er faktuelle fejl i de artikler og indslag, de har medvirket i.
Politiken ligger oven i købet pænere: 88,5 procent af de adspurgte kilder svarede, at der ikke var konkrete, faktuelle fejl i den Politikenartikel, de medvirkede i. Det tilsvarende tal for Berlingske og Jyllands-Posten under et var 85,5 procent.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her
Skriv kommentar