Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Man brænder da klaverer

Fluxus-bevægelsens 50-års jubilæum blev markeret ved dette års Wundergrund-festival, og det stod flammende klart hvorfor bevægelsen i den grad er værd at fejre så længe efter.

Henrik Marstal
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Mange kender sikkert klippet fra Jimi Hendrix' legendariske optræden på Monterey-festivalen i 1967. Liggende på knæ foran sin hylende Fender Stratocaster simulerer han først samleje med den, læner sig dernæst ned over den og giver den et dødskys, hvorefter han hælder tændvæske på den og betaget betragter flammerne slikke den, inden han løfter den højt op i luften, blot for at smadre den og gøre en ende på det hele. At guitaren hver gang han slår den ned i jorden udsender nogle dødsskrigslignende brøl gør kun seancen endnu mere uforglemmelig. Klippet - i hvilket man også ser flere lamslåede tilskuere tage sig til hovedet - er for længst gået over i historien som et statement, der bidrog til at iscenesætte den nye, støjende rock som en fortærende, destruktiv og ekstatisk kraft, nu også med rituel karakter.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden