0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pia Olsen Dyhr om finanslovsforslag: Nu kan champagnepropperne springe i de dyre kommuner nord for København

Regeringen vil give skattelettelser for milliarder, som med nærmest kirurgisk præcision rammer de rigeste. Skulle vi ikke investere i velfærd i stedet?

Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Der er ikke mange lyspunkter for almindelige danske lønmodtagere i regeringens planer om nye skattelettelser.

Og der er ikke antydningen af gode nyheder for personer udenfor arbejdsmarkedet, som allerede er blevet skåret i ydelser af den samme regering.

Til gengæld har de god grund til at åbne champagnen i de dyre kommuner nord for København. Det er nemlig her, de for alvor kommer til at mærke regeringens skattelettelser, hvis de bliver til virkelighed.

Det er med andre ord pivhamrende skævt.

Kristian Thulesen Dahl har i meget klare vendinger sagt fra overfor topskattelettelser, og han bør også kunne gennemskue, hvad regeringens nye pakke indeholder, selvom indpakningspapiret og gavebåndet er skiftet ud.

Regeringen har ikke tøvet med at afskaffe fattigdomsgrænsen og indføre kontanthjælpsloft, 225 timers regel og integrationsydelse, så de, der i forvejen havde allermindst, har fået endnu sværere ved at få råd til at få hverdagen til at hænge sammen. Og nu står det så lysende klart for enhver, at mens de fattigste betaler prisen, så skal de rigeste have lov til at skumme fløden.

Ifølge Politiken rummer planen lettelser af skatter og afgifter for op mod 22 milliarder kroner. Det skal blandt andet ske ved at afskaffe loftet over beskæftigelsesfradraget. Den del af planen vil alene betyde, at de lavest lønnede får nul kroner ekstra, mens direktøren, som tjener 1,2 millioner om året, får 32.000 kroner mere i lommen.

Jeg kan helt ærligt være i tvivl, om direktøren vil bemærke, at han får de penge ind på kontoen. Men tænk hvilken gavn pengene i stedet kunne gøre for fællesskabet og velfærden.

Vi kunne jo vælge at investere dem i flere voksne i vuggestuer og børnehaver, så vores børn bliver set, hørt og udviklet. En værdig ældrepleje, hvor den enkelte ældres behov kommer mere i centrum - det kunne give tid til at lave mad sammen. Faste teams i hjemmehjælpen, så de ældre kender dem, der kommer ind i deres hjem. En styrkelse af sundheden, hvor patienter ikke efterlades på gangen og oplever et personale, der har så travlt, at de må løbe mellem computer, patienter og medicinskabe for at nå det hele. Og et økonomisk løft af folkeskolen, som for alvor kan løfte vores fælles skole.

Og så kunne vi fjerne det ulighedsskabende kontanthjælpsloft en gang for alle.

Jeg vil kæmpe indædt mod regeringens ulighedsskabende politik, og jeg håber at en samlet opposition i Folketinget og ikke mindst regeringens støtteparti, Dansk Folkeparti, vil kæmpe sammen med mig.

Kristian Thulesen Dahl har i meget klare vendinger sagt fra overfor topskattelettelser, og han bør også kunne gennemskue, hvad regeringens nye pakke indeholder, selvom indpakningspapiret og gavebåndet er skiftet ud.

Lad os nu i stedet satse på at bevare og udbygge velfærden, så vi fortsat kan have et Danmark, vi kan være stolte af. Hvor alle er med, og vi bruger det fælles overskud på at hjælpe dem, der har mindst, frem for at forgylde dem der har allermest.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

Forsiden