Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

»Regeringen bør tage skyklapperne af og gå en helt anden vej«, skriver Pia Olsen Dyhr oven på regeringens erhvervsudspil. (Arkivfoto)

Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Pia Olsen Dyhr: Her er nogle konkrete tiltag, som regeringen burde sætte i gang i stedet for at forgylde folk med store aktieposter

Omkring halvanden af de to milliarder, regeringen jonglerer med i sit udspil, går til aktionærerne. Men fremtiden ligger i grøn omstilling - ikke i at forgylde aktiemarkedet, mener Pia Olsen Dyhr.

Pia Olsen Dyhr
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg havde ærligt talt forventet mere af regeringens erhvervsudspil, som Brian Mikkelsen stolt fremlagde i dag.

I mine øjne er det indlysende, at fremtiden ligger i den grønne omstilling. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at investere i vindmøller og omlægning af vores energiforbrug, så langt mere kommer til at bestå af el, biogas og fjernvarme.

Men regeringen har helt tydeligt en anden dagsorden. De vil tilgodese dem, som allerede har mest. I denne omgang er det folk med aktier, der skal have en håndsrækning. Og selvom regeringen prøver at pakke det ind i, at flere helt almindelige danskere skal have mulighed for at købe aktier, så ved vi jo godt, hvem der for alvor kommer til at nyde godt af en mere lukrativ aktiebeskatning.

Omkring halvanden af de to milliarder, regeringen jonglerer med i sit udspil, går til aktionærerne – enten i form af lavere skat eller nye fradrag. Det er simpelthen hamrende skævt.

I det hele taget må man sige, at regeringen i det mindste er kreativ. De kan finde på rigtig mange måder at kompensere de rigeste danskere for de topskattelettelser, som de ikke kan levere et flertal for.

Men det er decideret gakket, at regeringen ikke investerer en øre i uddannelse, og at den grønne omstilling bliver spist af med nogle få håndører.

Regeringen bør tage skyklapperne af og gå en helt anden vej. Vi bør investere i flere grønne industriarbejdspladser i hele landet.

Det kan vi gøre ved allerede nu at starte på fire nye havvindmølleparker. Vi er allerede førende på verdensmarkedet for vindenergi. Men førertrøjen kommer ikke af sig selv. De kommende år forventer vi en markant udbygning af vindkraft globalt, og her skal Danmark selvfølgelig gå forrest til gavn for både klimaet og de mange potentielle arbejdspladser.

Men vi skal ikke stoppe der. Vi skal omlægge færgerne til elfærger, som er billigere og forurener mindre. Vi skal investere i det hastigt voksende marked for vandteknologi ved at investere i vores vandværker og spildevandsanlæg. Og så skal vi fremstille bæredygtig biobrændsel og i øvrigt udbygge fjernvarmenettet.

Det vil skabe arbejdspladser og øget eksport. Alt det kunne regeringen vælge at sætte i gang i stedet for at gøre krumspring for at tilgodese de rigeste danskere.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden