Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Per Marquard Otzen

Tegning. Per Marquard Otzen

Peter Skov-Jakobsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folkekirken og alle de andre kirkesamfund vil ikke gemme sig bag murene

Kom til Himmelske Dage i København

Peter Skov-Jakobsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tro er hele tiden på dagsordenen i vores samfund.

Nogle mennesker er sikre på, at al tale om tro er at gå bag ved en mur af fastsatte holdninger – al tale om tro er at gemme sig bag et panser af rigtige meninger og bestemte formuleringer. Men himlen er vi fælles om. Den er slået ud over os alle. Det er den, vi vender os imod med vores håb, fantasi og glæde.

På Himmelske Dage vil mennesker møde det, de forventede - men de vil også møde det, de aldrig havde forestillet sig.

Talen om tro bevæger mennesker ind i store rum, og horisonten bliver vid! Og det er også målet for Himmelske Dage, som finder sted i Københavns Indre By 5.-8.maj

På festivalener der mulighed for at stille spørgsmål, svare, lytte og få hovedet fyldt med nye spørgsmål. Du kan lade dig provokere, berolige, begejstre, eller forvirre, og forhåbentlig vil vi sammen få mere mod på at være mennesker, der lever og tror sammen. Det er ikke lige meget, hvad vi tror. Det er ikke lige meget, om vi er i stand til at skænke hinanden opmærksomhed. Vi skal ikke bare tale til hinanden, men med hinanden.

Trænger du til en opsang, er der en række muligheder, hvis du vil høre om dødssynder, kirken og staten, Luther og fundamentalisme, eller hvorfor vi er så rige

Vi trænger til den store samtale – altså den samtale, der handler om, hvad der skal være udgangspunktet for vores tilværelse. Hvis vores demokratiske samfund skal overleve, er det nødvendigt, at vi vier hinanden noget tid, hvor vi ikke bare flasher vores synspunkter og trækker os tilbage i ophøjetheden og gemmer os bag ved synspunktet. Det er nødvendigt, at vi tager os tiden og taler med hinanden og lytter til den anden.

Folkekirken og alle de andre kirkesamfund vil ikke gemme sig bag murene. Vi vil ikke være kustoder, der viser rundt i rummene, som de engang så ud. Vi vil vise, at troen ikke er et hemmelighedskræmmeri, der hører de særligt åndsindviede til. Vi vil diskutere, hvad kirken har at byde på for den enkelte og i den store sammenhæng.

Jesus fra Nazaret skjulte sig ikke med sin hellige skrift i noget tempel, men mødte hele tiden samtiden. Det var, som om han tog hele gudshemmeligheden og placerede den midt i menneskers liv. Guds rige var i blandt dem, sagde han og fortalte om, hvordan kærlighed til Gud blev kærlighed til medmennesket – altså ikke bare agtelse for dem, man allerede kendte, og dem, man i alle måder delte tilværelse og tilværelsesforståelse sammen med. Kærlighed strækker mod fjenden, mod den fremmede, mod dem, der ikke lykkes, og dem, der lykkes, mod ulykkelige og lykkelige.

I løbet af Himmelske Dage i Købehavn vil der være hede debatter om tro og ateisme, om der findes ukristelig økonomi og om fundamentalisme.

Der vil være pilgrimsvandringer fra kirke, til synagoge, til moské, til tempel, og der vil være diskussioner mellem religionerne. Og der vil være et udblik til verden omkring os. Du vil kunne møde kristne fra Mellemøsten, Afrika, Asien, Nordamerika og fra andre europæiske lande.

Trænger du til en opsang, er der en række muligheder, hvis du vil høre om dødssynder, kirken og staten, Luther og fundamentalisme, eller hvorfor vi er så rige.

Der er mad og musik, bøn og brunch, store koncerter og først og fremmest masser af gudstjenester: menneskers leg med Gud og Guds leg med mennesker. Der er morgen-, middags-, aftens- og natgudstjenester – på dansk, på engelsk, på latin. Der er vågenat for forfulgte kristne i verden, som i særdeleshed brug for vores bevågenhed.

Himmelske Dage handler om livet og evigheden. I løbet af Kristi Himmelfartsferien vil vi i Københavns Indre By favne det hele, fra det latterlige til det sublime, fra det morsomme til det tragiske, fra det lette til det svære. Det er en festival, der handler om troen i samfundet og alle sanser bliver involveret.

På Himmelske Dage i Kristi Himmelfartsferien har du en chance for at udforske, hvad du tror på, diskutere, hvorfor vi har kirker i København og alle andre steder i landet, og hvad vi skal bruge dem til.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden