Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Lasten består af skrald fra Skotland, som ellers ville ryge på losseplads. Underleverandøren har sorteret alt genenvedeligt fra og betaler for at komme af med resterne.

Forbrænding: Det første skib med udenlandsk skrald er ankommet til Amager Bakke

I sidste uge ankom skibet ’Lady Anne Beau’, lastet med skrald, der skal forbrændes i det nye anlæg på Amager Bakke. Det lyder bizart i en tid, hvor genanvendelse er vejen frem. Men der er mening med galskaben, forsikrer Amager Ressourcecenter.

FOR ABONNENTER

Adgangskontrol passeret. Vi er nået til den lukkede del af Prøvestenens havneområde, hvor høje siloer og nydeligt sorterede bunker af tørlast skaber kontrast i det vidtstrakte flade landskab.

For enden af den smattede vej lyser en orange bulkcarrier op. Hollands flag vajer over ’Lady Anne Beau’, hvis lastrum gemmer på 2.700 tons skrald, som skotter i Edinburgh og omegn i løbet af den seneste måned har smidt i deres skraldeposer.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden