Så længe vi lever, kan vi håbe, glædes og elske. Det er dødens gave til os; bevidstheden om at vi skal handle, mens tid er, siger Daisy Løvendahl. Foto: Therese Jægtvik
Foto: Therese Jægtvik

Så længe vi lever, kan vi håbe, glædes og elske. Det er dødens gave til os; bevidstheden om at vi skal handle, mens tid er, siger Daisy Løvendahl. Foto: Therese Jægtvik

Forbrug og liv

Brug halloween til noget meningsfuldt: Bevidstheden om døden kan give os et rigere liv

Det moderne menneske har fortrængt døden og forkastet fortidens ritualer. Men vi kan selv leve et mere helt liv, hvis vi tør bryde tabuerne om død og hente vores afdøde ud af skyggen og ind i lyset, mener Daisy Løvendahl, forfatter til bogen 'Dø'. Halloween kan være et sted at starte.

Forbrug og liv
FOR ABONNENTER

Daisy Løvendahl folder forsigtigt de to silkepapirklip i pink og mintblå ud og lægger dem på stuens hvide væghængte bogreol, så de dækker den som en dug. Fra en æske henter hun to skeletter med glimmertøj på og et farverigt malet kranium støbt i gips. Varsomt placerer hun genstandene på silkepapiret en efter en. Så sætter hun lys i stagerne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Overgreb i Guds navn
    Hør podcast: Overgreb i Guds navn

    Henter…

    I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
    Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

    Henter…

    I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
    Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

    Henter…

    Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce