0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ikea’s ikoniske kødboller fås nu uden kød

Den plantebaserede udgave har samme smag og tekstur som den klassiske, men kun 4 procent af dens miljøpåvirkning, lover mastodonten.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Forbrug og liv
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Visse ting afføder stærke reaktioner, f.eks. hvis nogen rører ved klassiske madretter som – vil det vise sig - Ikea’s kødboller, der nu kan købes i en version uden kød. Lad det dog straks nævnes, at kødspisere stadig kan få den klassiske udgave, som der i de fem danske varehuse sælges over 12 millioner af om året.

Under overskriften ’Nyt alternativ til ikonisk kødbolle – Ikea lancerer plantebaseret bolle for kødelskere’, oplyser møbelvirksomheden i en pressemeddelelse, at en plantebaseret bolle fra i dag kan spises i Ikea’s restauranter, hvor den ligesom de traditionelle kødboller serveres med kartoffelmos, flødesauce og tyttebærsyltetøj.

Vi sælger flere millioner kødboller hvert år, så vores håb er, at flere fremover vil tilvælge den plantebaserede kødbolle eller andre af vores bæredygtige alternativer

»Nu får kunderne mulighed for at vælge en plantebaseret bolle, der har samme smag og tekstur som den klassiske kødbolle, men blot 4 procent af miljøpåvirkningen. Den plantebaserede bolle er endnu et skridt på vejen i bestræbelserne på at blive en klimapositiv forretning i 2030«, skriver Ikea og oplyser, at den kødløse bolle er fremstillet af ærteprotein, havregryn, kartofler, æbler og løg.

I modsætning til det nuværende alternativ, den veganske grøntsagsbolle, er den nye plantebaserede bolle udviklet til de kunder, der har en forkærlighed for smagen af kød, fortæller country sustainability manager i Ikea, Monica Keaney.

»Vi ved, at rigtig mange kunder er glade for kødbollen, og derfor tilbyder vi dem nu et alternativ, som har samme smag og tekstur, men som bare er mere miljøvenlig. Vi sælger flere millioner kødboller hvert år, så vores håb er, at flere fremover vil tilvælge den plantebaserede kødbolle eller andre af vores bæredygtige alternativer. Vi ser et stort potentiale i den plantebaserede bolle og håber, at vi med et lille initiativ som dette kan gøre en stor forskel«, siger Monica Keaney.

I den seneste regnskabsår solgte Ikea Danmark i alt 12.400.000 kødboller til sultne kunder i landets fem varehuse.

Læs mere:

Annonce