Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fra Sonos Ones brugerflade på toppen kan du styre netradio, musik m.m. med fingrene, hvis du ikke gider bruge stemmen.

Fra Sonos Ones brugerflade på toppen kan du styre netradio, musik m.m. med fingrene, hvis du ikke gider bruge stemmen.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Digitalt: Trådløs højttaler får virtuel assistent

Højttalersystemet Sonos One bliver manges første møde med Alexa.

Digitalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da Sonos i 2005 begyndte at sælge trådløse højttalere, der kunne bruges i alle husets rum, var det stadig en dyr, højteknologisk fornøjelse. I dag er Sonos-højttalerne kommet ned i et prisniveau, hvor de mange musikelskere med lidt teknologisk sans kan være med. Og nu kan man også tale med sin Sonos-højttaler.

Sonos har netop lanceret den nye Sonos One-model, der fremover vil være hjørnestenen i de mest tilgængelige af firmaets systemer. Sonos One er i princippet en ny version af den ultrapopulære Play:1-højttaler, der har været mange menneskers første møde med Sonos’ produkter. Der er dog sket en række forbedringer.

Der sidder to digitale klasse D-forstærkere, der driver en diskant-tweeter og en højttaler til de mellemste og lave frekvenser, i Sonos One. Nu er der også kommet mikrofoner om bord, hele seks af slagsen.

Disse bruges blandt andet til at hjælpe den tilhørende Trueplay-app med at indstille højttaleren, så den lyder optimalt i det rum, den står i. Dette sker i kombination med mikrofonen på f.eks. en iPhone.

På sigt er der altså en god chance for, at du kan tale med Siri på dansk via Sonos One.

Hovedformålet med mikrofonerne er dog et andet. De bruges til at beordre Alexa til at gøre forskellige ting. Alexa er den indbyggede virtuelle assistent og Amazons svar på Apples Siri, der i første omgang dukkede op i deres egne Echo-højttalere. Disse kan dog ikke købes i Danmark.

Alexa har siden bredt sig til mange andre produkter, men det er dog fælles for de fleste af dem, at de heller ikke kan fås herhjemme. Nu da Sonos One kommer hertil, er der imidlertid en chance for, at danskerne endelig kan købe en Alexa-højttaler uden at skulle foretage alle mulige krumspring såsom at bestille dem hjem via udenlandske tjenester.

En halv Alexa

Hvis du køber en Sonos One, skal du dog næppe regne med at få det fulde udbytte af Alexa. I de lande, hvor den er lanceret, kan Alexa hente informationer om lokale forhold som nyheder og vejr og spille lokale netradiostationer, blot ved at du giver den en mundtlig ordre – på dit eget sprog. Med Sonos One vil du skulle tale engelsk til Alexa.

Alexas primære rolle i Sonos One handler dog om kontrol. Du kan bruge din stemme til at bede Alexa spille musik på Sonos One eller på Sonos-højttalere i andre rum, eller du kan kontrollere f.eks. lyset i stuen. På den måde kan Sonos One blive din central for styring af smarte ting i hjemmet via stemmen.

Det skal stadig foregå på engelsk og vil formentlig kræve lidt ekstra opsætning i forhold til lande, hvor Alexa er lanceret officielt. Det finder vi først ud af, når Sonos One kommer i danske butikker sidst på måneden.

Sonos har dog holdt døren åben for, at Alexa ikke bliver den eneste assistent, du vil kunne tale med i Sonos One. De har allerede annonceret, at højttaleren kommer til at understøtte Apples AirPlay 2-standard til trådløs streaming af f.eks. musik. Men efter alt at dømme kommer AirPlay 2 til at fungere sådan, at du kan sende mundtlige kommandoer til Siri i din iPhone eller iPad via en kompatibel højttaler med mikrofoner i – såsom Sonos One.

På sigt er der altså en god chance for, at du kan tale med Siri på dansk via Sonos One, hvis du er vant til at bruge Apples assistent.

I givet fald vil du også kunne styre smarte enheder i hjemmet ad den vej, hvis de er kompatible med Apples HomeKit-system, hvilket de fleste enheder er efterhånden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden