0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Når man læser Mads Peder Nordbos krimier ’Pigen uden Hud’ og ’Kold Angst’, som begge er skrevet i Grønlands hovedstad Nuuk og foregår samme sted, fletter forfatteren Mads Peder Nordbos egne oplevelser i byen og de fiktive personers til stødelser sig ind og ud mellem hinanden. Foto: Charlotte Branner

Fra fyret familiefar til fraskilt krimiforfatter: Det har forandret Mads Peder Nordbos liv fundamentalt at flytte til Grønland

Da Mads Peder Nordbo for fire år siden flyttede til Grønlands hovedstad, Nuuk, var det med kone og barn og uden arbejde. Når han i sommer er flyttet tilbage til barndomsbyen, Tommerup på Fyn, er det som fraskilt krimiforfatter midt i sit internationale gennembrud.

FOR ABONNENTER

Mads Peder Nordbo drejer sin gråbrune firhjulstrukne pickuptruck til højre, væk fra hovedgaden, ned ad bakke mod vandet.

Her på den forblæste stenstrand på sydsiden af Grønlands hovedstad, Nuuk, gik han ture med sin datter, da de i 2014 flyttede til byen, kastede sten i vandet og tog langsomt deres nye by i besiddelse.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts