0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foreninger: ja til low carb-kost til diabetikere

To faglige foreninger tror på, at diabetikere snart vil anbefales kost med færre kulhydrater. Ledende diabetesprofessor mener, at rådene bør gælde alle, ikke bare diabetikere.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jane Faerber
Foto: Jane Faerber

Ovenstående er et eksempel på morgenmaden til en diabetiker, der gerne vil spise lowcarb - uden kulhydrater fra brød, pasta, ris, kartofler og sukker. Fra Anette Sams og Jane Faerbers kursus, 'Ud af diabetes 2 online'.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Fagligt Selskab af Kliniske Diætister, hvis anbefalinger bruges af sundhedsmyndighederne til at lave kostråd, tror, at kostrådene til diabetikere snart vil blive ændret, sådan at en type 2-diabetiker anbefales at skære i brødet, pastaen og risen i forhold til i dag.

Det fortæller foreningens formand, diætist Mette Theil.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu