Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Analytiker, der har fået ret gang på gang: Koen er færdig om ti år

Ny rapport fra amerikansk tænketank forudsiger, at mejeri- og kødindustrien vil blive nærmest udraderet i løbet af det næste årti af langt billigere kunstigt dyrkede kød- og mælkeproteiner. Det bliver den dybeste omvæltning i fødevareproduktionen i 10.000 år. Det er skidt for landmanden, men en kæmpe gave til klimaet, siger dansk ekspert, der dog ikke tror på, at det vil gå så hurtigt.

FOR ABONNENTER

For nyligt stod Tony Sebaog hans kollega Catherine Tubb til en testsmagning i San Francisco af mozzarella, den mest solgte ostetype i USA. Osten havde en smag og ikke mindst en tekstur som enhver anden mozzarella.

Der var bare en forskel: Osten havde aldrig set skyggen af en ko. Den var lavet - eller retteligt dyrket - af gærceller i en fermenteringstank hos firmaet New Culture i San Francisco.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden