0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dommerne er uenige: Hvor meget skal røget laks smage af røg?

Alt for mør røget laks forsvinder i sandwichen. Derfor må der gerne være lidt bid i fiskepålægget. Men her stopper enigheden også. For Politikens to testdommere er lodret uenige om, hvor meget salt- og røgsmag der skal være i røget laks. Alle seks testede varianter klarer sig dog godt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Der er pæne karakterer til alle seks varianter i Politikens test af røget laks.

Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Forbrug
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Når du kigger på denne uges test, skal du læse dommerkommentarerne grundigere end antallet af tjektegn. For bag de fire eller fem tjektegn, som dommerne i denne uge har delt ud, ligger lodret uenighed.

Testreglerne dikterer, at den samlede karakter skal være et gennemsnit af de to dommeres respektive karakterer. Men i denne uge betyder det, at den ene dommers favoritter er nogle helt andre end den anden dommers.

Det, der skiller vandene for de to testdommere, er røgsmagen i seks mærker af røget laks, som Politiken har indkøbt i de store supermarkedskæder.

»Vi er enige om konsistensen. Niveauet af salt- og røgsmag er vi uenige om. Når der står røget på pakken, så må det gerne være røget. Jeg køber ikke et ikkerøget røget produkt. Det skal selvfølgelig heller ikke kamme over, så røgsmagen dominerer alt. Men når jeg lægger en skive røget laks på et stykke brød, bliver smagen fortyndet. Så kommer der dild ovenpå. Det gør også noget. Så i mine øjne skal røget laks smage meget røget eller i hvert fald moderat røget«, siger testdommer, fødevareekspert og sensoriker Michael René.

Hans meddommer er ikke enig.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter