0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det vegetariske breder sig: Salget af kød i Coop falder

Tendens til at danskerne skifter fra okse og svinekød til kylling.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lyngstad Martin Slottemo
Foto: Lyngstad Martin Slottemo

Salget af oksekød som dette er svagt faldende, siger Coop.

Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Fødevarer
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

På blot syv år er antallet af danskere, der spiser helt eller delvist vegetarisk, vokset til mere end det dobbelte. 8,3 procent af danskerne spiser vegetarisk mindst tre-fire dage om ugen mod 3,8 procent i 2010. Yderligere 20 procent fravælger helt kødet en til to dage om ugen.

Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse foretaget af Coop Analyse. Og nu melder Coop, der driver SuperBrugsen, Kvickly, Fakta og Irma, for første gang ud, at salget af kød falder i deres butikker.

Coop har siden 2011 set kødsalget have en faldende tendens hvert år - i størrelsesordenen 1-1 1/2 procent. Men tallene var så små og havde så meget sæsonudsving, at analyseafdelingen ikke turde konkludere, at der var tale om reelle fald.

»Det er første gang, at jeg siger det: Vi oplever et faldende salg af kød, og der er ikke noget, der tyder på, at det kommer til at svinge tilbage igen«, siger analysechefen.

Samtidig svinger kødvalget fra de 'tungere' mere klimaskadelige kødtyper som okse, kalv og svin, til de lettere kødtyper som kylling.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter