Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Termokanderne ligger i meget forskellige prisklasser fra 1299 kroner til 68 kroner, men de dyreste er ikke nødvendigvis de bedste.
Foto: TINA NIELSEN

Termokanderne ligger i meget forskellige prisklasser fra 1299 kroner til 68 kroner, men de dyreste er ikke nødvendigvis de bedste.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dyreste termokande holder ikke varmen

Dyre termokander i smart design er ikke altid en garanti for varm kaffe. En kande taber 30 grader efter blot en time.

Livsstil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den helt rigtige termokande til skovturen eller kaffebordet skal kunne holde kaffen eller theen varm - og være nem at hælde af.

De er de to vigtigste funktioner, hvis man spørger levnedsmiddeltekniker og mejerist ved Karoline's Køkken hos Arla i Århus, Lone Lysdal, der har testet ti meget forskellige termokander for Tjek.

»Det er varme sager, man har med at gøre, derfor er det vigtigt, at tuden er skarp, så strålen bliver tynd og nem at styre«, siger hun.

Prisen er ikke afgørende for ydelsen Termokanderne ligger i meget forskellige prisklasser fra 1299 kroner til 68 kroner, men de dyreste er ikke nødvendigvis de bedste.

»Jeg havde forventet, at den dyreste var den bedste. Men faktisk ligger den kun på en samlet sjetteplads, hvad angår isoleringsevnen. Den billige til 68 kroner var faktisk bedre til at isolere varmen«, siger Lone Lysdal.

Temperaturen rasler nedad
Det gælder dog ikke for testens næst-billigste termokande, hvor temperaturen på det kogende vand rasler nedad blot efter den første time på kanden.

»Det er et virkelig dårligt resultat - også selv om det er en billig termokande«, konkluderer Lone Lysdal.

Temperaturudsvingene fordeler sig mellem 80,4 grader og den helt lave på 43,2 grader efter seks timer på kanden. De fleste holder sig dog i den pænere ende omkring de 77 grader.

»Kanden fra Føtex 'Tiger' og Alfi's stålkande holder sig begge over 80 grader efter seks timer. Det er et flot resultat, og de er derfor testvinderne. Enten til hjemmet eller til turen udenfor«, mener Lone Lysdal.

Hæld ikke mælk på termokanden

Hun råder til, at man ikke blander mælk i sin termokaffe på forhånd, selv om det kan være den nemmeste måde at få et skvæt oven i kaffen.

»Bakterierne får rigtig god grobund, hvis mælken sætter sig et sted, hvor man ikke lige får tørret kanden. Mælk er nemlig fyldt med næringsstoffer, som bakterierne godt kan lide«.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden