Politiken lancerer nyt historiemagasinLæs mere

Det tyder på, at gluten under graviditet kan øge risiko for, at barnet får type-1 diabetes.
Foto: Peter Hove Olesen

Det tyder på, at gluten under graviditet kan øge risiko for, at barnet får type-1 diabetes.

Sundhed

Forsker: »Jo mere gluten mor indtog under graviditeten, jo større var risikoen for, at hendes barn udviklede type-1 diabetes«

Danske forskere har som de første i verden påvist en mulig forbindelse mellem et højt indtag af gluten under graviditet og barnets risiko for at udvikle type-1 diabetes. Højt glutenindtag er forbundet med dobbelt så stor forekomst af sygdommen, viser studiet.

Sundhed
FOR ABONNENTER

Kvinder skal måske lige overveje en ekstra gang under graviditet, om de skal spise brød eller anden glutenholdig mad.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce