Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Kurt Larsen har taget plads i den gyngestol, han selv har lavet i hånden til sin kone. Han blev alene i 2017, men kommer hver dag i et aktivitetscenter og arbejder med træ og træner lidt. Og så bliver han snart 90.

Ældreliv: Efter 61 års ægteskab spiser Kurt Larsen alene hver dag

For ældre er konflikter, ensomhed og depression alvorlige trusler mod trivsel og helbred. Det kender Kurt, Isak og Inge til. Det gælder om ikke at være for meget alene og at have noget at give sig til, lyder det.

FOR ABONNENTER

Hun var finne. Smilende. Kurt Larsen fik øje på den unge pige i restauranten, hvor han sammen med sin familie med et lille glas fejrede, at de havde malet hans mors lejlighed færdig. De blev forelskede, og ikke længe efter blev de gift. Det var i 1956, fortæller Kurt Larsen, og hans øjne lyser bag de buskede øjenbryn. Han var 26 år dengang. Nu fylder han snart 90.

»Jeg kommer her i aktivitetscentret i Peder Lykke Centret næsten hver dag. Og så går jeg hjem til vores andelslejlighed. Og jo, der er meget stille derhjemme. Men når jeg spiser, så sidder hun der for enden. Og jeg taler med hende hele tiden«, siger han.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden