0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ekspertpanel med Kåre Mølbak skal hjælpe EU i kamp mod virus

Syv virologer og epidemiologer fra seks lande skal holde møder med EU-Kommissionens formand to gange om ugen.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

EU-Kommissionen har tirsdag nedsat et panel af eksperter, som skal formulere retningslinjer for, hvordan coronavirus skal bekæmpes og håndteres.

Faglig direktør Kåre Mølbak fra Statens Serum Institut bliver del af gruppen på syv epidemiologer og virologer.

De syv eksperter kommer til at tale sammen mindst to gange om ugen.

Panelet ledes af EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen.

»Alle regeringer må dagligt træffe oplyste og hensigtsmæssige valg på vegne af borgerne i Europa. Derfor er videnskabelige eksperter og gode råd vigtigere end nogensinde«, siger von der Leyen.

Møderne holdes via videokonference

Også sundhedskommissær Stella Kyriakides skal deltage i møderne. Møderne holdes via videokonference.

»Dette panel af eksperter vil spille en vigtig rolle i EU's sundhedsfaglige reaktion på pandemien. Dets arbejde vil supplere og bygge videre på det arbejde, som Det Europæiske Center for Forebyggelse og Kontrol af Sygdomme (ECDC) udfører, siger Kyriakides«.

De øvrige eksperter kommer fra Frankrig, Tyskland, Italien, Holland og Belgien. Det fremgår af EU-Kommissionens hjemmeside.

Ekspertrådet skal rådgive EU-Kommissionen om, hvilke konkrete foranstaltninger EU-landene bør tage, mens epidemien udvikler sig.

Det skal pege på, hvor der eventuelt er huller i indsatsen. Eller hvor der kunne være uoverensstemmelser og mangler i bestræbelserne på at inddæmme og håndtere spredningen.

Desuden skal eksperterne rådgive EU-Kommissionen om prioriteringer for sundhedsvæsnet, beskyttelsen af civile og støtteforanstaltninger, der organiseres og koordineres på EU-niveau.

Panelet skal hjælpe med anbefalinger til, hvordan man griber de langvarige konsekvenser af epidemien an. Det fremgår af en udtalelse fra EU-Kommissionen.

ritzau

Annonce