0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny opgørelse: 232 coronasmittede er indlagt i Danmark - 46 på intensiv

Siden lørdag er yderligere 26 personer smittet med coronavirus blevet indlagt på landets sygehuse.

Sundhed

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Endnu et døgn i coronakrisen er gået, og antallet af indlagte personer med coronavirus fortsætter med at stige på landets sygehuse.

232 personer smittet med coronavirus er aktuelt indlagt. Lørdag var tallet 206. 46 er på intensivafdeling, heraf 40 i respirator. Lørdag var der 42 på intensiv, mens 35 havde brug for respirator.

Det oplyser Statens Serum Institut. Tallene er opdateret søndag klokken 8.

De danske sundhedsmyndigheder har allerede meldt ud, at de forudser, at antallet af indlæggelser vil stige de kommende uger, i takt med at flere bliver smittet.

Landets sygehuse forventes derfor at komme under pres. Derfor er alle ikke-akutte operationer udskudt for at give plads til coronapatienter.

Sygehusene er derfor i gang med at oplære læger og sygeplejersker med andre specialer til at kunne arbejde på intensivafdelinger.

De skal blandt andet oplæres i at bruge respiratorer, som de mest syge coronapatienter har brug for.

Ingen nye coronarelaterede dødsfald

Indtil videre har der været 13 dødsfald i Danmark, hvor de døde har været smittet med coronavirus. Det er ikke ensbetydende med, at virusset er dødsårsagen.

I flere af tilfældene har patienter også haft andre alvorlige sygdomme. Det har flere af landets regioner oplyst. Siden lørdag er der ikke kommet flere dødsfald, der kan relateres til coronavirus.

I statistikken indgår alle smittede, der er døde, senest 60 dage efter at de blev smittet med coronavirus.

Ifølge Sundhedsstyrelsen risikerer op mod 580.000 danskere at blive smittet med coronavirus i første bølge af sygdommen i løbet af foråret.

Spredningen af coronavirus i Danmark betyder nu, at i alt 1.395 personer er konstateret smittet med virusset. Sammenlignet med lørdag middag er der tale om en stigning på 69 personer.

Der regnes med store mørketal, så reelt er der flere smittetilfælde.

ritzau