0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu ændrer myndighederne strategi: Langt flere skal testes for coronavirus i Danmark

Alle med mistanke om moderat til svær Covid-19 skal testes ud fra et forsigtighedsprincip, siger ministeriet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Sjællands Universitetshospital i Roskilde har en drive-in test, hvor man kan parkere sin bil og gå fem meter, hvor man bliver testet under et halvtag. På den måde undgår man at få eventuelt smittede ind på hospitalet.

Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Sundhed
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sundhedsmyndighederne vil fremover have en mere offensiv teststrategi. Det betyder, at flere skal testes for coronavirus i Danmark.

Det oplyser Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Ændringerne kommer på baggrund af anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO, som netop opfordrer til, at flere skal testes, fremgår det af meddelelsen.

»Vi er aktuelt udfordret af en global mangel på testkapacitet. Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for Covid-19 i Danmark«, siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) i pressemeddelelsen.

Vi er aktuelt udfordret af en global mangel på testkapacitet. Det er imidlertid vores strategi, at langt flere skal testes for Covid-19 i Danmark

Det er Sundheds- og Ældreministeriet, der sammen med Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen har besluttet, at flere skal testes.

Lavere tærskel for tests

I de nye anbefalinger understreger myndighederne, at der skal være en 'lavere tærskel' for sårbare grupper med henblik på vurdering og test.

Blandt andet kommer det til at betyde, at alle med mistanke om moderat til svær Covid-19 skal testes. Det skal først ske, hvis mistanken er fastholdt efter en klinisk vurdering på et sygehus, fremgår det af meddelelsen.

»Derfor arbejdes der målrettet på at forøge testkapaciteten både med private og offentlige parter«.

»Og jeg vil sammen med regionerne sikre, at der eksekveres på denne offensive teststrategi i hele landet«, siger Magnus Heunicke.

Samtidig vil der, i takt med at testkapaciteten udbygges, blive plads til, at flere ansatte på sundheds- og ældreområdet kan testes.

Det samme gælder flere i gruppen af patienter med lette symptomer, der bliver henvist til sygehusene, lyder vurderingen.

Meldingen kommer på et tidspunkt, hvor de danske sundhedsmyndigheder er blevet kritiseret for at teste alt for få.

Har dagligt testet mellem 200 og 1200 personer

Da coronavirusset først blev konstateret i Danmark, havde myndighederne en strategi, hvor man forsøgte at inddæmme virusset. Det skulle forhindre virusset i at sprede sig.

Det ændrede man i sidste uge til, at det blot var de alvorligt syge, som skulle testes. Og nu vil man så lave det om igen.

Men ændringerne kommer et tidspunkt, hvor det danske sundhedsvæsen er presset på kapacitet til at teste. Og hvor der er begyndende mangel på udstyr og værnemidler såsom masker og visirer.

Indtil videre er 12.351 personer blevet testet for coronavirus i Danmark.

Myndighederne har dagligt testet alt fra 200 til knap 1200 personer, fremgår det af den seneste overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

Til sammenligning har sundhedsmyndighederne i Norge testet én procent af befolkningen.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere