0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Smittesporing skal op i gear: Vi bliver ved med at ringe, til du tager telefonen

En af smitteopsporingens hårdeste kritikere er positiv over for nye tiltag, der skal begrænse smitte med B117. Men det kan blive nødvendigt at tage tungere skyts i brug, advarer han.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Sundhed

Vi bliver ved med at ringe, til du tager telefonen. I princippet kan vi finde på at ringe ti gange eller flere. Vi sender også en sms og beder dig ringe os op straks. Vi kan finde på at ringe til andre telefonnumre, der er registreret på din adresse og spørge efter dig. Og når vi får fat på dig, vil vi insistere på, at det er os, der ringer til dine nære kontakter, i stedet for at du selv informerer dem.

Siger du nej til vores ønske, vil vi bruge vores bedste overtalelsesevner til at overbevise dig om at lade os ringe til dem. Men selv om der i visse situationer faktisk er lovhjemmel til det, får du ingen bøde, hvis du ikke vil give os oplysninger om dine nære kontakter. Vi tror nemlig, at folk vil holde op med at samarbejde med os, hvis vi bruger den store hammer.

Nogenlunde sådan er budskabet fra Styrelsen for Patientsikkerhed, der løfter sløret for, hvad det egentlig indebærer, at der vil blive foretaget en »intensiveret smitteopsporing« i sager, hvor den coronasmittede borger er bærer af en de muterede virusvarianter, der kan afsløres i en ny testmetode, og som giver svar mellem 12 og 24 timer efter, at en borger i første omgang er testet positiv for coronavirus.

Det er denne opsporing, der skal skabe de bedste betingelser for at bryde smittekæder forårsaget af den særligt smitsomme coronavariant B117, der spreder sig i Danmark, og som ifølge myndighederne vil dominere spredningen af virus fra om en måneds tid med risiko for en eksponentiel stigning i antal smittetilfælde.

»Vi forsøger intensivt at få fat i dem, og vi har fået fat i alle indtil videre«, siger overlæge Charlotte Hjort, enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

    Alt om Corona­virus

Læs mere