Få af os ved imidlertid præcis hvilke frugter og grøntsager, der giver os det største kosttilskudsspark. Endnu færre af os ved, hvilke gode egenskaber næringsstofferne i forskellige ’superfødevarer’ har, der kan forbedre vores mentale og fysiske præstationer.
Grunden til, at nogle fødevarer kaldes superfoods, er, at de indeholder næringsstoffer som for eksempel antioxidanter. Antioxidanter er naturlige substanser, der findes i frugt og grønt.
De neutraliserer frie radikaler, der er ustabile iltmolekyler og forbindes med kræft, hjertesygdomme og ældning. Andre gavnlige kemiske forbindelser i superfoods kan være de såkaldte ’fytostoffer’, der også er blevet forbundet med forebyggelse af mange sygdomme.
Blåbær er kongen
Jeg synes, det vil være passende at begynde med den superfødevare, som mange forskere stemmer på som ’kongen’. Forskere fra United States Department of Agriculture og Tufts University placerer blåbær som nummer et på listen over antioxidantholdige fødevarer, sammenlignet med 60 andre frugter og grøntsager, der fås i handlen i dag.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind