Ifølge Landsforeningen Autisme skal man ikke lytte til Ninka-Bernadette Mauritson, når hun siger, autisme kan helbredes.
Foto: Jens Dresling

Ifølge Landsforeningen Autisme skal man ikke lytte til Ninka-Bernadette Mauritson, når hun siger, autisme kan helbredes.

Sygdom

Neuropsykolog om Ninka-Bernadette Mauritson: Hendes udtalelser er »klassisk mirakellæsning«

Neuropsykolog kalder Ninka-Bernadette Mauritsons udtalelser om at kunne helbrede autisme for »klassisk mirakellæsning«, mens Landsforeningen Autisme kalder det direkte »farligt for sundheden« at lytte til hende.

Sygdom
FOR ABONNENTER

Fødevarestyrelsen og Sundhedstyrelsen advarede sidste år mod, at forældre fulgte Ninka-Bernadette Mauritsons råd i bogen 'Kernesund familie' om, hvordan mælk og modermælkserstatning kunne skade små børn.

Nu har Ninka-Bernadette Mauritson skabt røre igen. Denne gang med en artikel bragt i BT, hvor hun fortæller om, hvordan hun har helbredt sin søn for autisme gennem blandt andet sund kost.

Det fik en far til et autistisk barn til at skrive et debatindlæg til Politiken, hvor han går i rette med Ninka-Bernadette Mauritsons påstand.

Heller ikke neuropsykolog Anne Vibeke Fleischer, der er specialiseret i neuropsykologisk forskning og autisme mener, man skal lytte til Ninka-Bernadette Mauritsen.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce