0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Test af varm chokolade: De dyreste chokoladepinde giver den lækreste drik

Dommerne er rørende enige om, hvad du skal blande i din varme mælk, når kulden bider. De dyreste chokoladepinde smager nemlig både mørkt, bittert og sødt, mens de billigste er for milde og mælkede.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Efter lidt tid i glasset skiller den varme chokolade, og kræver lidt mere omrøring.

Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Test
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der var engang, hvor det hed ’varm kakao’, men det skulle måske have heddet ’varm vekao’. Vi skal nemlig ikke mere end 10-15 år tilbage, før vinterdrikken var lavet af Nesquick, O’boy eller opvarmet Matilde. Produkter med et meget lavt kakaoindhold. I dag ser billedet helt anderledes ud. Nu hedder det ’varm chokolade’. Og på cafeer og kaffebarer er det mørk og bitter chokolade med tårnhøj kakaoprocent, der røres i mælken.

»Chokoladepinde til varm chokolade har været i vækst over alle årene hos os. Det er et produkt, der har været meget populært i mange år. Alene sammenlignet med sidste år er salget af produkter, hvori chokoladepinden indgår, fordoblet hos os«, fortæller Sinne Fiil Fredslund, marketingchef hos Espresso House i Danmark.

Hun ved, hvad hun taler om. For før kaffekæden kom til at hedde Espresso House, hed den i Danmark Baresso og introducerede for 10 år siden danskerne for varm chokolade tilberedt med chokolade på en pind og rørt ud i varm mælk.

»Espresso House havde ikke samme koncept, da de overtog Baresso, men i Danmark har vi simpelthen valgt, at chokoladepindene skal indgå i sortimentet, fordi gæsterne ønsker det«, fortæller Sinne Fiil Fredslund fra Espresso House Danmark.

Den danske forkærlighed for varm chokolade lavet med pind gør, at det i dag ikke kun er kaffebarer og cafeer, der har dem. Også supermarkeder og chokoladebutikker sælger chokoladepinde til omrøring i mælk, men i supermarkederne betragtes chokoladepindene som en nichevare.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce