0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

47 billeder af vanviddet på Middelhavet: De kæmper. Prøver at komme op. Prøver at finde noget at holde fast i. Fire af dem drukner

Politikens fotograf Jacob Ehrbahn har udvalgt sine stærkeste fotografier fra to uger om bord på det tyske redningsskib 'Sea-Watch 2'.

I 13 dage fulgte Politikens reportagehold, fotograf Jacob Ehrbahn og journalist Kjeld Hybel, redningsarbejdet om bord på det tyske skib 'Sea-Watch 2', hvor en besætning af frivillige forsøger at redde bådflygtninge i Middelhavet.

Dette er fotografens skildring af situationen i det hav, der er blevet kaldt verdens største massegrav:

En billedserie på 47 fotos, der viser virkeligheden i Middelhavet lige nu.

Sidste år omkom 5.000 mennesker i forsøget på at nå Europa. Alene siden nytår har yderligere 1.500 mistet livet, skønnes det. Og i de kommende måneder vil endnu flere mennesker sætte af sted i skrøbelige både fra den nordafrikanske kyst. Endnu flere vil drukne.

Sådan er tallene. Her er billederne ...

Det er den første morgen, efter at 'Sea-Watch 2' er sejlet fra Malta ud på åbent hav - og en redningsaktion er allerede i gang. I sidste øjeblik er en kvinde blevet hevet op af vandet og reddet fra at drukne. Midt ude på havet gik bunden ud af den gummibåd, hun var passager i.

Kvinden er stadig i chok, da hun bliver bugseret om bord på redningsskibet 'Sea-Watch 2'.

Hun er ikke den eneste, der har været i livsfare den dag. Da bunden går ud af gummibåden, er der omkring 125 mennesker om bord, primært fra Nigeria og Ghana. Folk kæmper desperat for at komme op fra vandet - eller i det mindste for bare at have noget at holde fast i.

Aktionen foregår omkring 60 km fra den libyske kyst.

På det tidspunkt har de udmattede. dehydrerede mennesker været på havet i omkring 16 timer. Kvinden i forgrunden bliver reddet. Men for 4 mennesker kommer hjælpen ikke tids nok. De drukner under aktionen. En af dem er moderen til en 16 måneder gammel baby.

Nogle er nærmest bevidstløse, da de hives over redningsbådene. Her tager Sea-Watch-bevægelsens tolk sig af en ung kvinde, efter at han har klappet liv i hende.

Fartøjet 'Sea-Watch 2' er et tidligere forskningsskib, som den tyske græsrodsbevægelse overtog for et par år siden og byggede om. Det er på havet i to uger ad gangen i de fleste af årets måneder - med en besætning på 16 frivillige.