0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Izet Lutviu (tv) og Spase Veslinofski (midten) er begge fra Makedonien, men har boet i Danmark i næsten 50 år. De bruger området omkring Nørrebro Station som et tilholdssted. Et sted, hvor de mødes og snakker. "Her samles alle nationaliteter på kryds og tværs, men der er for mange, som er ligeglade med, hvordan de behandler området", siger Izet, som ellers nyder forskellighederne.

Vildt hjørne af byen: Hælervarer på fortovet, mænd der knækker valnødder med fingrene og skumle mørke hjørner

Kvarteret ved Nørrebro Station er endnu ikke ramt af 'herskabeliggørelsen' af København. Men beboerne vil have ryddet op. Politikens fotograf Andreas Haubjerg har bevæget sig rundt i storbyjunglen ved den fredede station.

FOR ABONNENTER

Da magasinet KBH-dk sidste år beskrev området ved Nørrebro Station, var billedet dystert:

»Bygningens facader og indvendige vægge er fyldt med graffiti og hærværk, folk tisser og efterlader afføring i krogene, og når mørket falder på, føler mange borgere sig utrygge ved at færdes på og omkring stationen«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts