Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Izet Lutviu (tv) og Spase Veslinofski (midten) er begge fra Makedonien, men har boet i Danmark i næsten 50 år. De bruger området omkring Nørrebro Station som et tilholdssted. Et sted, hvor de mødes og snakker. "Her samles alle nationaliteter på kryds og tværs, men der er for mange, som er ligeglade med, hvordan de behandler området", siger Izet, som ellers nyder forskellighederne.

Vildt hjørne af byen: Hælervarer på fortovet, mænd der knækker valnødder med fingrene og skumle mørke hjørner

Kvarteret ved Nørrebro Station er endnu ikke ramt af 'herskabeliggørelsen' af København. Men beboerne vil have ryddet op. Politikens fotograf Andreas Haubjerg har bevæget sig rundt i storbyjunglen ved den fredede station.

FOR ABONNENTER

Da magasinet KBH-dk sidste år beskrev området ved Nørrebro Station, var billedet dystert:

»Bygningens facader og indvendige vægge er fyldt med graffiti og hærværk, folk tisser og efterlader afføring i krogene, og når mørket falder på, føler mange borgere sig utrygge ved at færdes på og omkring stationen«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden