0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kokkehuer Jysk kro serverer ambitiøs slowfood

Den ambitiøse køkkenchef, Søren Pedersen, sætter fuldt blus under gryder og kreativitet, så man får et fremragende måltid til overkommelige priser, der bestemt er en lille omvej værd.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Rasmus Baaner
Foto: Rasmus Baaner

Uden for Århus findes en perle af et køkken på Norsminde Kro. Sans for temperaturer, blik for overraskelser og lige dele vilje og viden holder stedet på højeste niveau.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Norsminde Kro er mere end blot et tilfældigt sted at lægge vejen forbi. 20 minutter uden for Århus finder man en kro, hvis hovedbygning kan dateres tilbage til år 1693 med stegte ål som datidens signaturret, og hvis køkken nu i høj grad skriver sig ind i 2007’s mangfoldighed.

Stemningen er uovertruffen med en lille lystbådehavn direkte til kroens udendørs servering i sommersolen. Navnet Norsminde betyder en lille fjords (nors) munding. Man kan tilmed overnatte på kroen til priser langt under københavnerstandard.

Hvis man spiser i slowfood-restauranten, hvor en menu koster min. 528 kr., koster et dobbeltværelse med opredning 495 kr. inklusive en helt igennem hjemmelavet morgenbuffet.

Kokken Søren Pedersen, der har nyfortolket dette skønne gamle sted, er en ambitiøs mand, og på væggene hænger menukort fra alverdens topsteder såsom The Fat Duck, Arzak og Gordon Ramsey. Denne inspiration præger i behørig mængde også slowfood-restaurantens menu, hvor balancen mellem kemiske forsøg og velsmag går hånd i hånd.

Appetitlige priser
Aftenmenuen omfatter 6 retter til 528 kr. og kan suppleres med danske oste til 78 kr. for en overflod af flotte oste og en dessert til 98 kr. Vinmenuen til koster 455 kr., hvilket muliggør en gastronomisk udskejelse til lige under en tusse per person, hvis man holder sig til det faste.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce