Efter et årti er nynordisk mad kanoniseret, og nu skal vi til at gå mere specifikt på opdagelse i regionens nationalkøkkener. I disse uger er den færøske gourmetrestaurant Koks på besøg i København, og på permanent basis har Norge fået adresse i Pilestræde, hvor Naert er åbnet lige over for Posthuset.
Køkkenet er dog styret af danske Jacob Burmølle-Jensen, som har arbejdet på Kadeau og Restaurant Bare i Bergen. Men den fælles ambition er at servere norsk mad i gourmetklassen. Jeg synes nu ikke, der var tale om en voldsom afvigelse fra det nynordiske køkken, vi kender i forvejen.
Der var ingredienser som den syrlige cremefraichevariant rømme, den umamiboostende specialitet fenalår og andre nationale indslag, men først og fremmest lå særpræget i noget mere syrligt og salt tunet nordisk mad end de sart smagende nordiske nyklassikere. Og det var en vellykket justering, der gav den nordiske smagsprofil lidt flere spidser at stikke sig på.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind