0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nytårstilbud: Følg med i Politiken hele året for kun 2021,- Køb nu

Fem hjerter: Norske Naert serverer nynordisk velsmag

Ny norsk gourmetrestaurant nedtoner patriotismen og skruer højt op for velsmagen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Velsmag. Maden på Naert smagte simpelthen godt og var glimrende parret med den gode vin.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Efter et årti er nynordisk mad kanoniseret, og nu skal vi til at gå mere specifikt på opdagelse i regionens nationalkøkkener. I disse uger er den færøske gourmetrestaurant Koks på besøg i København, og på permanent basis har Norge fået adresse i Pilestræde, hvor Naert er åbnet lige over for Posthuset.

Køkkenet er dog styret af danske Jacob Burmølle-Jensen, som har arbejdet på Kadeau og Restaurant Bare i Bergen. Men den fælles ambition er at servere norsk mad i gourmetklassen. Jeg synes nu ikke, der var tale om en voldsom afvigelse fra det nynordiske køkken, vi kender i forvejen.

Der var ingredienser som den syrlige cremefraichevariant rømme, den umamiboostende specialitet fenalår og andre nationale indslag, men først og fremmest lå særpræget i noget mere syrligt og salt tunet nordisk mad end de sart smagende nordiske nyklassikere. Og det var en vellykket justering, der gav den nordiske smagsprofil lidt flere spidser at stikke sig på.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce