0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Madanmelderen er henrykt: Ny restaurant serverer den bedste franske bistromad i København

Det kan ikke være mere klassisk fransk bistro end på Rasmus Oubæks Restaurant Maison. Men som sådan kan det heller ikke være meget bedre.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Maison ligger i fredede lokaler i Dronningegården i Indre By. Det var her, at Ejler Jørgensen introducerede danskerne for foie gras og hummerbisque fra 1952 på Escoffier, og det var her, at Jan Hurtigkarls Les Étoiles fik en af landets første michelinstjerner i 1984.

Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Restaurantanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Allerede under forretten med sandart og morkel i hummersovs på Rasmus Oubæk og Jesper Marcussens klassisk franske Restaurant Maison havde jeg det, som om jeg sad i en lænestol fra 80’erne. Den i mørkt læder, med fodskammel og justerbar nakkestøtte. Den var populær dengang, men har siden været lig med dårlig smag. Alligevel er der ikke noget, man hellere ville sætte sig i, hvis man tør indrømme det.

I 80’erne var fransk mad også det eneste rigtige at servere på danske gourmetrestauranter. Men så kom 90’erne med asiatiskinspireret fusionsmad, mens den ironiske tv-serie ’Venner’ gjorde den grimme læderlænestol til en pinlig rekvisit, der skulle få Chandler og Joey til at se usmarte ud. Det brune og skamløst komfortable var yt. Vi grinede ad dem, når de med et hug fik arvestykkerne til at folde sig ud i fuld kropsstøtte, men når de så lænede sig tilbage med et suk, var man alligevel lidt hemmeligt misundelig der på den hårde futon foran tv’et.

Sådan kan man stadig have det med de stole, når man ser dem på et loppemarked. Og sådan kan man stadig have det med klassisk fransk mad efter de sidste to årtier, hvor den nynordiske gastronomi ellers har gjort det utjekket at servere noget brunt og blødt. For når det er godt, er det som at glide ned i blødt læder og skamløs komfort.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter