Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det er mikrobryggeriet To Øl, som står bag Brus, hvor de skænker velsmagende øl og drinks og serverer suveræn barmad.
Arkivfoto: Jacob Ehrbahn

Det er mikrobryggeriet To Øl, som står bag Brus, hvor de skænker velsmagende øl og drinks og serverer suveræn barmad.

Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

5 hjerter: Ibyens anmelder fik sæsonens bedste drink hos Brus på Nørrebro

Brus serverer førsteklasses øl og suveræn barmad. Og så er der masser af pladser i solen. Der er faktisk ikke rigtig noget at være ked af.

Baranmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sommeren er lige nu kun 22 dage gammel, men jeg kan allerede nu sige, at jeg har fået sæsonens bedste drink.

Den ankom mandag klokken 17.27 i et højt smukt cocktailglas. Perfekt afkølet, læskende som en lemonade og skarp uden at være hidsig. Mosaic gin lemonade er navnet.

Sidste år åbnede mikrobryggeriet To Øl stedet Brus og udvidede det engang døde område omkring Empire Bio med endnu et gourmetspot. I forvejen har Christian Puglisi indtaget en stor bid med Bæst og Mirabelle, og med Brus overfor er området blevet et af Nørrebros sweetest spots. Også fordi her er et stort område til udeservering, hvor solen hænger varmt og længe lige nu.

Vi sætter os derfor også ved et af de mange langborde, hvor der allerede er fyldt godt op, selv om det er mandag.

Brus har været med til at gøre området omkring Empire Bio på Nørrebro til et af Nørrebros sweetest spots.
Foto: Jacob Ehrbahn

Brus har været med til at gøre området omkring Empire Bio på Nørrebro til et af Nørrebros sweetest spots.

Man går ind og bestiller ved det gigantiske ølhaneanlæg indenfor. Der er 31 valg udi øl og enkelte cocktails. De fleste øl stammer fra egne tanke i baglokalet, hvor en mand i kedeldragt kravler rundt og tjekker indholdet. Autentisk. En kyndig ølmand hjælper med at finde den rette øl ud fra ønsket om noget IPA tilsat lidt sommerlig lethed.

En håndfuld saltede, røgede nødder bliver bestilt, og personen, der har styret salt og røgmaskine, har gjort sit arbejde godt. Nødderne har en fin tør saltflade og en underspillet røgsmag, så man stadig kan smage, om det er en mandel eller cashewnød, der kommer i munden.

Tidligere var Brus delt op i en bar og en restaurant, men nu er hele det enorme lokale ét foretagende og kortet tilpasset en aften, hvor man går ud og får et par øl og nogle småretter.

Brus var tidligere delt op i en adskilt bar og en restaurant, men er nu blevet samlet til et stort sted, hvor man både kan få mad, øl og drinks.
Foto: Jacob Ehrbahn

Brus var tidligere delt op i en adskilt bar og en restaurant, men er nu blevet samlet til et stort sted, hvor man både kan få mad, øl og drinks.

Fermenterede fritter

Vi bestiller fermenterede fritter, kimchi og fried chicken.

Fritterne har ligget i lage før friteringen. Derved får de en dybere smag. På toppen er der drysset et fint lag løvstikkepulver. En fed karljohan-mayo ledsager de sprøde fritter på bedste vis.

Kyllingen gemmer et saftigt og kødfyldt indre under det sprøde skind, der dog nogle steder er lige til den mørke side efter min smag, og som en modvægt til det fede og sprøde kommer en lille skål med kimchi – det koreanske svar på surkål – med gulerødder og chili til en rørende pris på 40 kroner.

God barteknik, mad, der har været gennem menneskehænder, og autentisk miljø gør Brus til en god oplevelse.
Foto: Jacob Ehrbahn

God barteknik, mad, der har været gennem menneskehænder, og autentisk miljø gør Brus til en god oplevelse.

Vi er ikke færdige ved ølhanerne.

Jeg bliver lokket af en saftevandsfarvet dybrød øl, Velvets are blue, der blandt andet er brygget på blåbær, men det frygtede sukkerchok udebliver heldigvis. Her er tale om en frugtig øl med en let bitterhed, som man kender det fra de bedste belgiske frugtøl.

Min veninde snupper en old fashioned – bare fordi det er mandag. Igen kommer den overlegne barteknik til rette. Perfekt afstemt og perfekt serveret. Vi kommer tilbage.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips