Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Jævnt. Der er ingen sjæl og intet særpræg på Cafe Frederik, men udsigten er ok. Foto: Mie Brinkmann

Jævnt. Der er ingen sjæl og intet særpræg på Cafe Frederik, men udsigten er ok. Foto: Mie Brinkmann

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sø-cafe kræver stor tålmodighed og små forventninger

Det viste sig at være mere end almindeligt svært at få en kop kaffe.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En af byens absolut mest brune bodegaer er blevet forvandlet til cafe.

Det drejer sig om Broens Bodega, der ligger lige ud til den tungt trafikerede Fredensgade.

Tidligere reklamerede en stander på gaden med, at »her er åbent så længe, der drikkes«, og i praksis betød det, at der nærmest var døgnåbent.

Indretningen var dengang brunt i brunt, væggene var dækkede med gamle skilte, og vinduerne var af farvet glas, så gæsterne ikke opdagede, når det blev lyst udenfor.

Uden sjæl og særpræg Nu er kun dele af væggenes træpaneler og et konservativt udvalg af sprut og øl tilbage, for stedet, der er omdøbt til Cafe Frederik, har gennemgået en grundig renovering.

Udendørs er den gamle udestue hevet ned og i stedet er der open air pladser med kig til Peblinge Sø.

Indenfor er der moderne sorte lampeskærme i loftet, drejestole i kunstlæder, cafeborde, bænke med mønstret betræk, og jukeboksens hits er skiftet ud med radiomuzak. Sjæl og særpræg er der ikke meget af.

Det samme kan siges om menukortet: Det er som taget ud af en cafemanual fra 90’erne. Burger, nachos, pasta, sandwich, brunch, kaffe og øl af den gængse slags. Sådan helt jævnt.

Intet raffinement
For ti år siden ville de fleste cafekunder sikkert stille sig tilfreds med en bugnende brunchtallerken, hvor frugt, røræg og pynteblade er standardelementer.

Men i dag har de fleste københavnske cafeer med ambitioner gentænkt formatet, så udvalget på tallerknen er mindre, men af højere kvalitet og med et mere kreativt tilsnit.

For eksempel er det ikke længere ok at give et par skiver halvtørt rugbrød og ditto flutes-skiver som tilbehør. En brik smør fra Kærgaarden signalerer heller ikke raffinement.

Og når myslien på yoghurten smager præcis som Belsøes fra Netto, når appelsinstykket er en lille gnalling, og laksen er bagt tør, er det bare for trist.

Det er simpelthen for ligegyldigt et måltid og ikke værd at gå på cafe for.

Så kan tunmoussen være nok så hjemmerørt og baconen nok så sprød. Det er simpelthen for ligegyldigt et måltid og ikke værd at gå på cafe for.

Til brunchen bestilte vi smoothies, da vi fik bekræftet, at de bliver mikset på stedet.

Men desværre var cafeen udgået for bær, opdagede den søde pige bag baren, og vi måtte tage til takke med koncentrat-æblejuice skænket fra karton.

Fedtet servering
Stedets ’New York Burger’ (som vi valgte frem for varianterne ’Sydney’ og ’Mexico City’ med henholdsvis spejlæg/HP sauce og kylling/guacamole/tomatsalsa) er lidt mere interessant, uden dog at være revolutionerende.

Her vælger man selv dip til de – let svedne – råstegte kartofler (aioli’en er glimrende), den lidt tørre bøf har en gylden kappe af smeltet cheddar, og den lette, hvide bolle er blød i midten og sprød udenpå.

En helt pæn, men noget fedtet servering til 99 kroner, der dejligt praktisk serveres med grillbestik.

Mistede tålmodigheden

Og så er det man gerne vil have en kop kaffe at runde af med. Men det viste sig at være sværere end som så.

For betjeningen, der i øvrigt var venligheden selv, forklarede, at kaffemaskinen var gået i gang med et omfattende skylleprogram.

De renser den ellers selv hver aften ved lukketid, men nogle gange går den selv i gang. Så derfor måtte man enten vente, til vasken var overstået – eller gå uden kaffe.

Vi mistede tålmodigheden og smuttede.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips