Kaffeladens hule er en foræring til vinterkolde københavnere.
Foto: Per Folkver

Kaffeladens hule er en foræring til vinterkolde københavnere.

Cafeanmeldelser

Kældercafé imponerer med cheesecake og klemmeservice

Drønstilet er Kaffeladen ikke. Men lokalerne er hyggelige og kagerne gode.

Cafeanmeldelser

Det er de færreste cafeer i København, der kan prale af et kageudvalg med seks forskellige slags cheesecake. Men det er, hvad der står fremme i glasdisken, den dag IBYEN kigger ind gennem kældervinduerne til Kaffeladen på Nordre Frihavnsgade 76.

SE GUIDE

Uden for cafeen står en samling farvestrålende borde og stole, som giver kaffebaren en håndfuld ekstra siddepladser om sommeren.

Men denne dag er det så bidende koldt, at vi kun tænker på at komme indenfor – hurtigst muligt.

Personligt strejf
Kaffeladen er en foræring til tænderklaprende københavnere. Her er lunt og huleagtigt. En rødglødende elovn ulmer i det ene lokale, der er indrettet med tunge plyssofaer i farmorstil, guldtapet med mønster og brune kaffesække, der har til hensigt at pynte på væggene.

SE OGSÅ

Drønstilet vil jeg ikke kalde det. Men lokalerne er hyggelige, hvilket er det vigtigste, og nær baren hænger beviset på, at folk gladelig kommer tilbage. Her er nemlig flere opslagstavler plastret til med kafferabatkort, så stamgæsterne blot skal finde deres navn på væggen, når mokkatrangen melder sig.

Et andet særkende er et lille bord med flere forskellige slags honning, så folk selv kan bestemme, om teen skal have et strejf af appelsin eller eukalyptus.

God idé!

Ekstrapoint for kurv
Vi lægger ud med en velblendet blåbærsmoothie, et stort glas med brandvarm choko mocca (35 kroner) samt en gennemsnitlig brunchtallerken (105 kroner).

Sidstnævnte får ekstrapoint for at blive ledsaget af en lille kurv med flere forskellige slags lunt brød samt en appetitlig minicroissant med chokolade.

På tallerkenen ligger standardost og pølser til middelkarakter, en bunke lidt for tørre kyllingestykker, en velsmagende skefuld hummus samt en god tunsalat rørt med et knips oregano.

I midten står et glas lyslilla økoyoghurt, som smager dejligt, fordi der er friske bær på toppen. Og yoghurten ikke er så hvinende sød, som nogle udgaver af bæryoghurt kan være.

Klemmeservice
Vi bestiller desuden en af husets lune pastramisandwich med mozzarella, rucola, tomater og pesto. Da den unge tjener tyve minutter senere finder ud af, at han har glemt ‘klemmen’, insisterer han på at skrive den på husets regning.

Det er ganske unødvendigt, men en fin service, og vores argumenter for selv at betale preller fuldstændig af på den ihærdige fyr.

Den sandwich, der kort efter lander på bordet, minder lidt om en toast. Den er ristet flad, serveres med papirhåndtag og smager ganske godt, men skal betragtes som et mindre mellemmåltid.

Hyggelig atmosfære

Når vi alligevel går stopmætte fra stedet, skyldes det primært de kager, som gør Kaffeladen til noget for sig selv. Vi får et lækkert stykke kirsebær-cheesecake samt en mørk chokolade-cupcake med en god fed vaniljecreme på toppen.

PRØV Da vi langt om længe får hevet os selv op af plyssofaen, har vi siddet der i næsten tre timer. Det er et godt tegn.

Maden på Kaffeladen er ikke noget ud over det sædvanlige. Og når stedet får fire kopper, skyldes det især den hyggelige atmosfære, den velbryggede kaffe og de gode kager.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce