Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Teteria er et lille tehus uden køkken, men er man lækkersulten, går man ikke forgæves. Foto: Peter Hove Olesen

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Marokkansk tehus indbyder til vinterlig hygge

Stressfri Teteria klæder dig godt på til Københavns sneklædte gader.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter uger med sne og frost kan den mest trofaste nordbo tage sig i at drømme om sydens varme, sanselighed og farver.

Et besøg hos den nyåbnende Teteria på Vesterbro kan lindre den værste udlængsel.

Ikke for den store sult Facaden er malet som et organisk maurisk mønster, der som en grøn slyngplante indrammer den lille café.

Over døren hænger en silhuet af en tepotte, og indenfor er bardisken, der er tømret sammen af gamle trædøre, malet i en solmørnet turkis farve, mens små ottekantede bakkeborde i smukke mønstre, bænke med et væld af puder og skæret fra marokkanske lamper med sirlige hulmønstre leder tankerne hen på Marrakesh.

Her er dog langt mere rent og stilrent end i den voldsomme storby, så minimalistisk orienterede danskere vil ikke føle sig fremmede.



Teteria er et lille tehus uden køkken, så man går forgæves, hvis man skal have stillet den store sult. I stedet kan man varme sig på te med små godbidder til, så vi tager plads ved et af de lave borde og bestiller lidt af hvert.

Kogt vand på lakrids
Udvalget af te er stort (gunpowder, rooibos, sort te, chai, hvid te osv.), og et detaljeret menukort beskriver de forskellige sorters virkning på hoste, fordøjelse, øm hals med mere.

Som noget særligt kan man få ’herbal infusions’, hvor kogende vand ganske simpelt hældes over timian, lakrids, mynte eller kamille. Vi vælger dog den marokkanske myntete (25 kr. og brygget på grøn te og friske mynteblade), og modsat traditionelle marokkanske tehuse, der gerne pøser sukker i før serveringen, får man får selv lov til at søde den. Tak for det.

Teen sættes på bordet i en fin forsølvet og ciseleret kande, som ikke holder særlig godt på varmen – men så kan man jo bare bestille en omgang mere. For Teteria indbyder til, at man bliver hængende og hygger.

Her er en tilbagelænet stemning med José Gonzalez i højtalerne og raflebægre og romaner på bogreolen.

Vi tester også tehusets caffelatte (25 kr.), og den er af fin klasse med en venlig rund smag og tilpas temperatur, så inkarnerede kaffedrikkere kan trygt lægge vejen forbi.

Tapasbord af søde snacks
De mange små serveringer holder også en pæn standard, kan vi konstatere.

På en lille guldrandet porcelænstallerken ligger abrikoser, mandler, cashewnødder og dadler (25 kr.), havregrød (25 kr.) lavet på mælk og gryn, så den er cremet, kommer i et lille glas toppet med tørret frugt. Desværre mangler den salt.

Croissanten (25 kr.) virker helt friskbagt og er lun og smørlækker – sprød udenpå og blød som en cashmerehandske indeni, og en cupcake med en gavmild kakao-icing er fugtig og chokoladelækker.

Teteria har også ’cookies’ på menuen, men man skal ikke forvente de store, tunge amerikanske plader, man får på traditionelle kaffebarer. I stedet får man to tynde og sprøde hjerter for 19 kr. – ikke ligefrem en smagseksplosion, men delikat og fint.

Hvad der nærmest har udartet sig til et tapasbord spækket med happere krones af lækre petitfours (15 kr. stykket) bagt af mandelmel og pistacienødder og sirligt pyntet med blomsterknopper af bladguld.

De kan minde lidt om kransekage, men er slet ikke så hvinende søde, som man kunne frygte. I stedet har de fin balance mellem sødt og sprødt med gavmild nøddeknas, så man får lyst til en til... og en til og...

Oehlenschlægersgades særlige oplevelser

Således styrket af varm te, søde sager og stressfri stemning er man godt rustet til endnu en tørn i Københavns sneklædte gader. Den lange Oehlenschlægersgade rummer i forvejen den umådeligt populære aftensmad-take away Madglad, raw food, franske moussekager, urterøgelse fra Cuzcos indianere, smykkedesign, gallerier, retromøbler og andre særlige oplevelser.

LÆS MERE

Og med tilkomsten af det marokkanske tehus’ hyggelige atmosfære og søde udvalg melder den smældende opfordring ’Go Vesterbro!’ sig på tungen.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik (arkivfoto)

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt

Anmeldelser