Mokka. Som navnet antyder, byder Arabica ikke mindst på kaffe. Også bønnesuppen tager kegler - opskriften står ejerens mor bag.
Foto: Peter Mydske

Mokka. Som navnet antyder, byder Arabica ikke mindst på kaffe. Også bønnesuppen tager kegler - opskriften står ejerens mor bag.

Cafeanmeldelser

Blågårdsgades nye kaffehul har en skøn stemning

Arabicas gode bønner og cheesecake plotter man gerne ind på sit indre cafékort

Cafeanmeldelser

Når man spørger besøgende vest fra Storebælt, om de vil med i Blågårdsgade for at drikke kaffe, spiler de øjnene op, som om blå blink, pistolskud og en kavalkade af dramatiske nyhedsudsendelser passerer revy.

Sikken skam.

For strøget på Indre Nørrebro er en af hovedstadens hyggeligste strækninger, hvor et væld af små, skægge butikker, cafeer og restauranter sammen med et broget menneskemylder sørger for et gadeliv, som må få byrumsarkitekter til at bryde ud i spontan applaus.
Hygge uden alkohol

Hele vejen fra Nørrebrogade til Blågårds Plads står bord og bænke-sæt ryg mod ryg, og i eftermiddagstimernes solskin hygger lokale og besøgende sig med kaffe eller en fyraftensbajer.

Hos den nye Café Arabica i nummer 12, der tidligere husede et cykelværksted, er der ikke øl på menuen.

For indehaveren, Naim al Kassab, vil gerne bevise, at man sagtens kan hygge sig uden alkohol. Og det formår han.

Charme fra verden af i går
Indenfor hænger krystallysekroner ned fra loftet, mens borde og vægudsmykning er lavet af paller, der har fået en ordentlig omgang lak, så overfladen er blevet blank og gylden.

Her er også et par gamle plyslænestole og en pladespiller med gamle omslag på væggen for at tilføre lidt charme fra verden af i går.

Dagens menu står på tavlen med farvet kridt, og den er til at overskue.

Cola med ekstra pep Arabica er – som kaffebønnenavnet antyder – først og fremmest et sted, man går hen for at få sig en kop mokka.

Lavet på 100 procent arabicabønner fra italienske Morettino.

Først prøver vi dog et par tyske sodavand af mærket Fritz, som er blevet kult med sit enorme indhold af koffein i colaen (cirka tre gange normalen), og vi kan konstatere, at den gule melonbrus fra Hamburg er helt fredelig, sød og ganske god.

Colaen tør vi ikke begive os ud i.
Mors suppeopskrift

Så serveres maden, og stedets bønnesuppe (indehaverens mors opskrift) er dampende varm, velsmagende og lækkert krydret uden at være decideret stærk. Og grøntsagerne har stadig bid. Dejligt.

Arabicas anden måltidmulighed er en ’komplet’ (65 kroner), som er en slags brunch med en ristet bolle, en portion blandede salatblade med skarp og karakterfuld olie-eddike-dressing, en god pastrami, to skiver af en lækker gedeost, et lille patentglas med en gazpacho (meget svær at drikke af ...) plus et glas skyr med brombær og mandler.

Et fint lille måltid, som dog kunne løftes ved at tilføje bedre brød.

Fem gang cheesecake
Bagefter er der stadig god plads til at smage på nogle af Arabicas hele fem cheesecakes fra montren.

Fire af dem får cafeen fra en konditor, mens æbleversionen er hjemmelavet, og den gør sig godt med kontraster af sprøde nødder, syrlige æbler og cremet fedme i ostecremen.

Helt så dejlig er hindbær-chokolade-cheesecaken ikke. Den har et lidt bedaget udseende, som har den stået lovlig længe på udstilling, og den er noget klæg i det. Men med kaffe til glider den gelinde ned.

Så længe Aretha synger

Kaffen serveres i lertøjskopper, der med de tykke kanter er mere hyggelige end raffinerede at drikke af. På toppen af café au lait’en er der med cremet mælkeskum tegnet et sirligt hjerte, men desværre savner selve kaffen lidt dybde og er flygtig i smagen.

Hos Arabica er alt ikke perfekt, men det gør ikke så meget, når Aretha Franklin synger, og der er glade miner og rare rammer.

Det er et sted, man gerne plotter ind på sit indre cafékort, så man har endnu et sted at vise frem for gæster, der skal vide, hvor dejlig stemningen i Blågårdsgade egentlig er. FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce