Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn

Upersonligt. Der er mere ventesal end cafehygge over Kop Amok.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anonymiteten råder hos kedelig ventesalscafé

Der er ikke meget, der taler for en anbefaling af Kop Amok ved Vesterport.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er det ikke en kæde? Det ligner godt nok en kæde«, lyder det fra medkontrollanten, da vi nærmer os Kop Amok lige over for Vesterport Station i et af Københavns mest travle vejkryds.

Cafeen, der har ligget her i flere år, er let genkendelig med sine cirkelrunde, pangfarvede logomønstre på gulv til loft-ruderne.

LÆS OGSÅ

Da dørene glider op som på en tankstation, sender det endnu et signal om, at vi er på en café, der sømløst kunne ligge som for eksempel en forlængelse af en stationskiosk: Sådan et sted, hvor man hurtigt kan få stillet sulten eller koffeintrangen, før man går ned på perronen.

Hvis altså man ikke kræver mad og drikkeoplevelser af nogen særlig imponerende beskaffenhed.

Hæderlig sandwich

Bevares, Kop Amok, som i øvrigt ikke præsterer skyggen af vildskab, hverken når det kommer til menu, indretning eller musikvalg, serverer en hæderlig sandwich.

Vi tester den med laks og avokado, og grovbollen har god tyngde samt en fin, sej krumme.

LÆS OGSÅ

Indeni er den smurt med flødeost, drysset med purløg og fyldt med tomater, tilpas saltet avokado og skiver af en let røget laks. Helt o.k. lille frokost.

Med i tilbuddet på 65 kroner hører en valgfri sodavand. Sådan lidt DSB-style.

Mundvigene nedad
Men da vi tester cafeens toast og en af tavlens mange smoothies, tvinges mundvigene nedad.

Frugtdrikken med navnet ’Red Summer’ skulle være mikset af jordbær, appelsin og mango og koster hele 46 kroner.

Glasset er da også stort nok til at slukke tørsten hos en tømmermændsramt festivalgæst, men væsken er sur og har ikke så meget som en snert af mangoens parfumerede sødme.

Toasten er ligeledes trist: billigt toastbrød med en skive formpresset skinke, ost og lidt tør salat ved siden af. En ærgerlig omgang, der ikke engang er sine 49 kroner værd. Der levnes.

Fed og klæg chokoladekage
Vi giver dog cafeen endnu en chance for at imponere og går til montren og peger kager ud. Her er en stribe forskellige cheesecakes, som en konditor leverer, og dertil et par kager, som cafeen køber en gros på frost.

En cheesekage med digestivebund og solbærgele på toppen (42 kr.) er en dejlig oplevelse – helt klassisk, cremet og afbalanceret i smag.

Men en chokoladekage med kokosdrys er fed og klæg i konsistens og uden en smag, der er kalorierne værd.

Ikke anbefalelsesværdig
Kop Amoks kaffe (der brygges på bønner fra det store kaffefirma Segafredo) er da ... o.k.

Men når mange efterhånden er forvænte med virkelig god kaffe – f.eks. hos Estate Coffee, der ligger mindre end 100 meter fra Kop Amok – virker den kedelig og domineret af en syrlig smag.

Der kan dog ikke sættes en finger på serveringen af hverken macchiato (24 kr.) eller latte (32 kr.), som har både ret temperatur, mængde af mælk og cremet skum.

Kop Amok ikke er et sted, som denne kontrollant vil anbefale. Heller ikke selv om her leveres et praktisk produkt til rimelige priser. Der er for mange skæverter og en aldeles anonym atmosfære.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Jens Hartmann Schmidt

Spis! Drik! Se!  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns Hollywood

Casper Dalhoff

Stjernekok åbner nyt sted på Christianshavn:  Her er 5 ting, du skal spise og drikke i september

Martin Lehmann

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Tobias Nicolai/Tobias Nicolai

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

Ivan Boll

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Mads Elsøe (Arkiv)

Ibyens gadeguide:  Gammelt slumkvarter bobler af gode spisesteder

Martin Lehmann

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

Emma Sejersen

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Erik Petersen

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer

Louise Herrche Serup

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

OLESEN PETER HOVE

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Veras

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Jacob Ehrbahn (arkivfoto)

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Nanna Navntoft

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Jens Dresling

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Maud Lervik

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Mads Nissen

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

Louise Serup

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

Jens Dresling

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

Maud Lervik

Ingen gramseri. Ingen racisme. Ingen diskrimination. Er det her fremtidens natklub i København?

»Man bliver grinet af eller får en kommentar som: »Slap dog af, jeg synes bare, din røv er god, tag det som et kompliment«

Inger Christine Løwe

»Jeg ved, at kommentarerne vil komme, for mit tøj vil af nogle blive opfattet som et råb om opmærksomhed«

Peter Hove Olesen

Rundspørge:  Kvinder overvejer, om de kan forsvare sig med nøgler og paraplyer, når de færdes alene om natten

Nanna Navntoft

Sådan svarer du igen:   Råb »kogte gulerødder!« til dem, der chikanerer dig i nattelivet

Philip Davali/Philip Davali

Send os dit tip:  Hvordan skaber vi et tryggere natteliv?

Peter Hove Olesen

Guide:  Her er 3 københavnske klubber med safer space-politik

Peter Hove Olesen

Natklub-ejer:  »Det største problem, vi har, er at mænd ikke kan opføre sig ordentligt, er for fulde eller for nærgående«

Peter Hove Olesen

Mød Club Mafia:  20 unge patruljerer byens natklubber. De er færdige med diskrimination, sexisme og racisme

Olivia Loftlund

38 organisationer tager afstand fra Distortion-leders status­opdatering:  Vi føler os ikke trygge til jeres gadefest

Joachim Adrian

Distortion-leder undskylder:  Jeg forsøgte at være sjov, og det gik helt galt