Mødested. Bevar's vil ikke bare servere kaffe. Nørrebrocafeen vil også være rugekasse for unge projektmagere og deres ideer.
Foto: Per Folkver

Mødested. Bevar's vil ikke bare servere kaffe. Nørrebrocafeen vil også være rugekasse for unge projektmagere og deres ideer.

Cafeanmeldelser

Ny café serverer arbejdsro og lækre madder

Bevar's i Ravnsborggade vil være rugemaskine for projektmagere.

Cafeanmeldelser

Der er intet ondt at sige om Ravnsborggades nyeste café Bevar's.

Alligevel kræver det overvindelse at gå herind ved frokosttid, for cafeen ligger på skyggesiden, og en dunkel hule med stearinlys på bordene lokker ikke en mild majdag.

Undtagen hvis man hører til dem, der netop har brug for afskærmning fra det gode vejr. For eksempel studerende eller selvstændige, der arbejder med stramme deadlines og har brug for koncentration.

Og det er netop dem, der udgør klientellet på Bevar's, den dag vi besøger stedet.

Koncentreret arbejdsro Selv om der spilles dæmpet Motown i højtalerne, synes rummet tyst og fyldt med koncentreret arbejdsro.

Heldigvis er der så mange kvadratmeter og luft omkring møblerne, at vi føler, vi kan tale næsten frit uden at forstyrre de flittige gæster. Og for dem, der har brug for allerstørste tystnad, er der sågar et møderum bagerst i cafeen.

Bevar's vil nemlig være rugemaskine for projektmagere og deres ideer. Derfor arbejder indehaverne på at etablere en kompetencedatabase, et jobnetværk og en investeringsplatform på cafeens hjemmeside.

Småt, men godt
Men nok om det. Vi er kommet for at smage på varerne. Udbuddet af spiseligt viser sig dog at være småt.

Til morgenmad er der yoghurt med mysli og akaciehonning, hjemmebagt brød og store croissanter, og aftensmaden består af en dagens ret og en kombineret oste-charcuteri-tallerken, mens frokosttimerne er afsat til rugbrødsmadder.

Vi smager os igennem det lille, men gode udvalg bestående af hjemmebagt brød med enten kartoffel, æg eller flæskesteg (45 kr. stykket, to for 80).

Gæsten styrer selv
Madderne serveres på et spækbræt, hvor de trekantede madder præsenteres appetitligt.

Sød sennep og en mayonnaisedressing kommer i to separate små skåle, og kapersbær, cornichoner og halverede cherrytomater får man også selv lov til at dosere.

Det er god stil at lade gæsten styre selv i stedet for at overdænge madderne med tilbehør.
Brødet er ikke det sprøde element, der giver et surdejspunch til tilbehøret.

Det er bare et neutralt fundament for skiverne af æg med masser af karse og flæskestegen, der er mør og fast og serveres med en god grov, hjemmelavet rødkål.

Sammen med et par dryp af den søde sennep får man en tungesmækkende lækker totaloplevelse. Kartoffelmadden er drysset med finthakket rødløg, og med lidt af den gode mayodressing får man også her en afstemt godbid.

Blød, venlig latte

Bagefter deler vi en chokoladekage, der serveres med cremefraiche og solbærpure. Kagen (30 kr.) er tung og knasende som en kæmpecookie og går godt i spand med en blød, venlig latte (30 kr.).

Bevar's viser således også i finalen, at man her har sans for detaljen. Men nogen fest er et besøg på cafeen ikke. Det er mere som at spise frokost hos et fremmed kontorfællesskab. Men Bevar's. Det gør ikke, at stedet skal dømmes ude.

Bevar's viser også i finalen, at man her har sans for detaljen. Men nogen fest er et besøg på cafeen ikke



For mon ikke, der melder sig en anderledes sprudlende fyraftensstemning, når der er livejazz på den lille scene og boblende cava i glasset?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

IBYEN