Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Madkunst. Cafeen på kunstmuseet ARoS forsøger at lave raffineret nordisk mad. Det lykkes stort set.
Foto: Daniel Hjorth

Madkunst. Cafeen på kunstmuseet ARoS forsøger at lave raffineret nordisk mad. Det lykkes stort set.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ambitiøs kunstcafé serverer ægte madglæde

ART Café på ARoS satser på nordisk frokost med et moderne pift.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At havluften tærer, er en kendt sag.

At kunstoplevelsen kan gøre sulten, er måske knap så oplagt. Men hvilken museumsgæst kender det ikke? Efter halvanden times æstetisk indlevelse står man pludselig der med et akut behov for fast føde.

LÆS OGSÅ

Det er der råd for på Aarhus’ kunstflagskib, ARoS, hvor ART Café serverer en nordisk frokost med et moderne pift. Nogle af dem resulterer i ægte madglæde, andre rammer ikke helt tonen.

Der er dejlig lyst og udsigt til aarhusianske tegltage gennem ART Cafés store glasruder. Og selv om de holografiske stålborde og plastikbakkerne signalerer cafeteria, er ambitions- og prisniveauet afgjort højere.

Smagsintensive svinekæber
Jeg får mig en gang svinekæber med grov mos til 145 kr., mens min kæreste prøver rejemadden til 98 kr. Begge portioner er pæne og mættende.

Tre flotte svinekæber braiseret til perfektion ligger i en mørk glace på en høj af bevidst klumpet kartoffelmos krydret med purløg, rødløg og kapers.

Rejemadden på rugbrød er lang som et landgangsbrød

Det giver et udmærket skarpt modspil til de møre og smagsintensive svinekæber. Til gengæld er de ledsagende gulerods- og selleristave – eller er det persillerod, det er faktisk umuligt at smage? – alt for undertilberedte og ferske.

Rejemadden på rugbrød er lang som et landgangsbrød.

Foruden et pænt drys rejer, der smager behageligt sødligt, som om de hverken har været frosset eller lagt i lage, indeholder kompositionen skiver af røget hellefisk, aromatiske dildkviste, sprød salturt og sursøde skiver af granny smith-æble til at give friskhed.

En harmonisk anretning. Eneste skuffelse er, at prikken over i’et, dildmayonnaisen, er nydeligt forårslysegrøn, men ikke smager af noget. Hverken dild eller mayonnaise.

Ærgerligt – få ting klæder en rejemad så godt som en vellykket dildmayo, hvor den fede fornemmelse af olie og æggeblommer møder den karske anissmag af rigelige mængder friskhakket dild. Salt skønhedsfejl

Efter således at have stillet den værste sult deler vi en dessert: skyrmousse med havtorn, mandler og brændt chokolade.

Moussen har en blød og glat konsistens, kun let syre og til gengæld en udpræget fedme, måske fra hvid chokolade?

LÆS OGSÅ

Havtornen optræder i to former – som et låg af dekorativ gelé og som hele syltede bær – og det moderigtige bærs parfume af abrikos og passionsfrugt giver en god kontrast til moussens fedme.

Den brændte chokolade må være det undseelige granulat, der er drysset over anretningen uden at spille en smagsmæssig rolle.

Mandlerne er helt skæve. Jeg ved ikke, om det er med vilje, at de er saltede, men efter min mening ville de være mere passende som øltilbehør end som dessertdrys.

Nu skal det hele ikke gå op i pedanteri, men ART Café forsøger at lave nordisk mad med raffinement.

Den fungerer i det store og hele udmærket, men fortjener at blive bedømt i detaljen. Også hvis den kikser.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer