Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Smag. Her tilstræber man at servere mad med samme elegance som lamperne i loftet.
Foto: Finn Frandsen

Smag. Her tilstræber man at servere mad med samme elegance som lamperne i loftet.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stilren museumscafé serverer en spændstig gris

Designmuseets café Klint laver mad med samme elegance som lamperne i loftet

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Luftrummet under det høje loft befærdes af svævende foldet papir.

Der er ikke tale om papirflyvere, men om en sværm af hvide lamper, nærmere bestemt arkitekten og møbeldesigneren Kaare Klints frugtlygtependler: på en gang vægtløse som snefnug og kantede som krystalformationer.

Vi er på Designmuseum Danmarks café, Klint, der i vinter genåbnede med et nyt hold forpagtere, som tilstræber at servere mad med samme elegance som lamperne i loftet.

De har blandt andet en fortid på Restaurant Jacobsen i Klampenborg og laver nydeligt anrettet nordisk mad.

Kortet er bygget op omkring smørrebrød eller moderne variationer over temaet, og om onsdagen, hvor museet har aftenåbent, kan man erhverve dagens ret.

Asketisk asparges Vi er to om at dele tre stykker mad, og med et stykke hjemmelavet kage hver til finale bliver vi mætte uden at føle os proppet.

Vi får en dekorativ tallerken grønne og hvide asparges med sauce mousseline. Aspargesene er velkogte og dejlig knasende om end ikke så talrige.

Mousselinen, der traditionelt er et dekadent skum af legeret æggeblomme, smør og piskefløde, kommer i denne version som en lettere, mere mælket sauce, der akkurat svøber sig om aspargesene.

Til gengæld savner den også noget af originalens smagsintense balance mellem fedme og syre som modspil til aspargesens mere asketiske mineralske bitterhed.

De syltede rødløg i kompositionen smager glimrende, men ender faktisk med at stjæle billedet fra aspargesene i hovedrollen.

Vellykket sprængning
Desuden får vi på svampet rugbrød med smag af malt et par udmærkede fiskefrikadeller med tilbehør af kapers, hjemmesyltet agurk og flot gurkemejegul remoulade.

Fiskefrikadellen er saftig og smager meget af hakkede krydderurter, lidt af røgvarer og måske en smule for lidt af smørristet fiskekød.



Til gengæld er rilletten af svineskank virkelig velsmagende. Skanken ligger delikat plukket og behageligt tilsmagt med grov sennep i en sandwich af ristet, saftigt rugbrød.

Kødet er mørt og alligevel med et vist bid – et resultat af en vellykket sprængning, der, uden at være for salt, blæser smagen af gris ind i munden.

En potentielt tung ret, her eksekveret med klædelig skødesløs spændstighed og godt håndværk. Afdæmpet udtryk

Vi får en glimrende kop kaffe i museets smukke gårdhave. Espressoen har nøddetoner og mælkeskummet sorbetkonsistens.

Sandkagen er forbilledligt luftig, mens chokolademoussen ovenpå er blid og cremet uden dog at gøre meget kakaobittert væsen af sig. Pæretærten smager, som den skal, af pærer og æggecreme. Omgivelserne på Klint er gode for øjet, betjeningen sød og rar, og madkonceptet passende stilrent for et museum, der præsenterer formgivning og design.

Og vi kunne sagtens komme højere i bedømmelsen, hvis tilsmagerne i køkkenet indimellem byttede det afdæmpede udtryk med lidt mere nerve og personlighed.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer