Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Suppekæde. Hvis man hellere vil have suppen med hjem end sidde og slupre den i sig i SoupaNaturals genbrugsmøbler, er det også mulighed for det. Foto: Miriam Dalsgaard.

Suppekæde. Hvis man hellere vil have suppen med hjem end sidde og slupre den i sig i SoupaNaturals genbrugsmøbler, er det også mulighed for det. Foto: Miriam Dalsgaard.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Populære suppedrenge gør det igen

SoupaNaturals nye storebror får en glohed anbefaling med på vejen.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det startede som en lille listig økobar på Nørrebro med speciale i hjemmelavede supper og cocktail med stribede sugerør.

Men den klimavenlige SoupaNatural fik hurtigt så mange fans, at de to mænd bag projektet besluttede sig for at lette blikket fra suppegryderne og kigge efter ekstra plads uden for stenbroen.

For knap fire måneder siden rykkede de også ind i kælderen på hjørnet af Larsbjørnsstræde og Sankt Peders Stræde nummer 31.

Gentager succes Her har suppedrengene – der oprindelig er uddannet geografer – ikke forsøgt at genopfinde den dybe tallerken.

Og hvorfor skulle de dog også det, når de er gode til det, de gør?

Hos SoupaNaturals nye storebror i Pisserenden er konceptet nemlig omtrent det samme som på Nørrebro:

at sælge god (semi)billig økologisk mad, der ikke slider alt for meget på planeten – blot i en større ramme, fyldt ud af et par bløde lædersofaer og lidt ekstra volumen i højttalerne, så der er plads til søndagskoncerter og en dj bag mixerpulten fredag og lørdag.

Hos SoupaNaturals nye storebror i Pisserenden er tanken dog stadig at sælge god, (semi)billig, økologisk mad, der ikke slider alt for meget på planeten.

Bord i børnestørrelse
Det meste af den retroagtige indretning er skruet sammen af genbrugsmaterialer fra suppebarens tidligere stand på Roskilde Festival.

Og måske har brædderne haft svært ved at slå til i kælderen, for det bord, vi sætter os ved – da vi har accepteret at vinke farvel til sollyset udenfor – er tæt på børnestørrelse og ikke videre komfortabelt.

Men bortset fra det er her hyggeligt huleagtigt, og stedet må være ideelt som varmestue i vintermånederne. Betjeningen er rar og afslappet, så vi føler os hurtigt mindst lige så hjemme som de mange lokale, der strejfer sortklædte rundt i kvarteret.

God service
Det er en rigtig fin service, at man kan smage på supperne, inden man beslutter sig.

Jeg når hele menukortet rundt, før jeg indstiller efterforskningen og sætter skeen i en god, fyldig blomkålssuppe (74 kroner) med knasende mandler og ekstra drys i form af parmesan og cremefraiche (7 kroner per drys).

Ikke just SU-venlig
Man kan diskutere, om prisen er så SU-venlig, som stedet ønsker at være, men der findes også billigere varianter.

Og i alt fald er det hjemmebagte brød dejligt svampet med sprød skorpe og omtrent samme farve som de fine brune genbrugsservietter.

Læs flere caféanmeldelser på ibyen.dkFrisk juice
I glasset er der gylden æblejuice (25 kr.), som smager forbavsende friskt og syrligt.

Desserten er som det eneste på kortet ikke hjemmelavet – selv om den biodynamiske tiramisu (20 kr.) i plastikbæger næsten smager sådan.

Men det gør ikke så meget, for kvaliteten er god.

Vi slutter aftenen i stolene på fortovet med en kølig, frisk *ugens drink', der denne aften er økovodka med danskvand og citrus (40 kr.).

Glohed anbefaling

Suppekælderen fortjener en glohed anbefaling. Men medmindre man får kapret en stol udenfor, kommer stedet bedst til sin ret om vinteren.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer