Indbydende. Et broget klientel og en indretning midt mellem kikset og hyggeligt gør Kaffekilden værd at besøge.
Foto: Sara Galbiato

Indbydende. Et broget klientel og en indretning midt mellem kikset og hyggeligt gør Kaffekilden værd at besøge.

Cafeanmeldelser

Tagensvej har fået en hyggelig cheesecakecentral

Imponerende kageudvalg og hyggeligt miljø løfter Kaffekilden over gennemsnittet.

Cafeanmeldelser

Fire unge mænd med håret ned i panden og tætklippede 1930’er-nakker kommer ind.

»Det sædvanlige?« spørger ekspedienten de fire, der bekræfter, mens fingerspidserne tegner mønstre på deres smartphoneskærme.

De arbejder velsagtens på et kontor eller en tegnestue i tilstødende blok. I hjørnet sidder et par velvoksne fyre i sportstøj og spiller backgammon.

»Prøv at se dem der. Hold kæft, hvor er de grimme. Wallah.«, siger den ene lavmælt til den anden, der koncentrerer sig om spillet og ikke tager notits af de unge mænd, der venter på deres kaffe to go.

Glemmer den brølende traffik for en stund
Hos Kaffekilden, der har ligget på hjørnet af Thorsgade og Tagensvej i et halvt års tid, er publikum ungt, men eklektisk.

Cafeen med de blotlagte murstensvægge, plastiklysekroner og de kitschede plyssofaer er fulde af kærestepar, unge kvinder med laptop og grupper af studerende, der holder lektiecafé.

På radioen kører Kidd, og backgammonspillerne synger med på omkvædet om at lave damer.

Adspredt af stemningen glemmer man en stund, at man befinder sig bare få meter fra brølende Jagtvej og Tagensvej.

Da vi kommer ind i lokalet, springer en oplyst montre fuld af farvestrålende og dekorative cheesecakes i øjnene.

Denne eftermiddag kan man vælge mellem pistacie-, banan-, skovbær-, brombær-, hindbær- eller rabarbersmag , så det skal vi selvfølgelig smage, men først tager vi en sandwich hver – en med tun og en med krabbe – der ligger klar i kølemontren.

Trygge dåsemajs
Begge er mayonnaisebaserede og saftige – krabben på vippen til at kamme over i thousand island-sødme. Og begge er garneret med 80’er-husmorlevnet dåsemajs.

Tunen er også fra dåse, og krabben er imitation. Uden at bringe os i gastronomisk ekstase er sandwichene velsmagende på en tryg måde.

Og heldigvis serveret med lidt stedvis pesto- og prikkende chili, som vore mødre ikke havde dristet sig til i barndomshjemmet.

Den grove, mættende bolle taget i betragtning, er 49 kr. per styk ikke dårligt givet ud.

Imponerende udvalg af cheesecakes
Så til ostekagerne. Ifølge fyren bag baren laver de dem ikke selv på Kaffekilden. Men de to varianter, vi tester, smager nu glimrende og frisklavet.

En med hindbær, der smager dejligt igennem af, ja, hindbær. Hverken for sød eller fed. Min ledsager spiser en med rabarber, der har fået et skvæt syrnet mælk i ostemassen.

Man skulle antage, at rabarberen gav rigeligt syre til smagen i forvejen, men min ledsager er godt tilfreds.

Dertil får jeg en stram espresso, med delikat, lysebrun creme på toppen. Og jeg kan godt lide en bitter espresso, men denne er måske en anelse for bitter.

Kaffesmagen trænger til gengæld igennem de økologiske sødmælks–mængder i min ledsagers cappuccino på en behagelig måde.

Deres sandwicher glemmer vi hurtigt igen, men den på en gang kiksede og hyggelige indretning, den elskværdige betjening, det brogede og hjemmevante klientel og det imponerende udvalg af cheesecakes løfter Kaffekilden over gennemsnittet af upersonlige københavnske cafeer.

Derfor: fire moderate kopper.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce