Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hos Strangas får man nogle af byens bedste desserter.

Hos Strangas får man nogle af byens bedste desserter.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mester-konditor serverer varm chokolade i verdensklasse

Hos 'Dessert Boutique Strangas Copenhagen' finder man desserter og søde sager, der ligner små kunstværker.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kageglade københavnere kan godt føje ‘Åboulevarden 7’ til listen over steder, der må og skal besøges.

Her lå, indtil for nylig, en ganske almindelig bager. Men nu har kanelsneglene forladt butikken. Og for lidt over en måned siden åbnede en yderst kvalitetsbevidst ‘cake away’, som sælger desserter og søde sager, der ligner små kunstværker pyntet med friske bær, sirlige chokoladespiraler og andre konditor-dippedutter.

Cremen af kagekreatører
Nikolaos Strangas, der driver stedet sammen med sin kone, hører da også til blandt cremen af kagekreatører.

Han har gennem flere år arbejdet som konditor på den italienske michelinrestaurant Era Ora, og gør det i øvrigt stadig.

Og på hylderne finder man – ud over hjemmelavede skumfiduser, kvalitetschokolade og overdådige tærter i flere lag mm. – også en nyfortolkning af chokolademousse med havtorn, der er et praj om, at Strangas både henter sin inspiration i dessertfagets klassiske dyder og det nye nordiske køkken (45 kroner).

At han virkelig brænder for sagen, er der i alt fald ingen tvivl om.

Kokkejakke og et kæmpe smil Strangas ses gerne i hvid kokkejakke og et kæmpe smil, ofte i færd med at fortælle chokoladeanekdoter over glasdisken. Den rummer i øvrigt et af byens mest velassorterede udvalg af makarons, 10-15 slags i alle regnbuens farver (20 kroner stykket).



Og for de, der ikke er helt med på kagenoderne, skal det nævnes, at den traditionsrige franske godbid – der er på størrelse med en forvokset kastanje og består af to marengsagtige skaller med creme eller ganache i midten – for øjeblikket gennemlever den helt store renæssance af cup-cake-lignende dimensioner. Blandt andet efter Sofia Coppola havde de sprøde hapsere med i filmen ‘Marie Antoinette’.

Hos Strangas er det op til kunderne selv, om de vil transportere hans godter med hjem i en lille hvid papæske eller slå sig ned i de bløde sofaer i konditoriet, hvorfra man paradoksalt nok kan kigge helt over til Søerne og de løbere i selvlysende tøj, der gerne suser forbi Søpavillonen.

Intimt og upersonligt
iByen vælger at gøre det sidste – altså at blive hængende i det sparsomt møblerede lokale. Rummet virker en smule dunkelt. Ud over at her er sorte vægge, er stedet kun oplyst af en stribe lamper over disken.

Her er ikke plads til mere end 10-15 gæster, hvilket giver én fornemmelsen af, at man er en af de få indviede. Så på den ene side er det lille konditori ret intimt. Men omvendt er møblerne ikke særligt personlige og indretningen lidt kølig, hvilket får noget af hyggen til at fordampe.

Det sidste skyldes på ingen måde betjeningen. Den er virkelig levende erfarer jeg, da jeg bestiller en kop af husets specialitet, varm chokolade.

»Der ikke bare er byens bedste, men verdens bedste chokolade«, siger Strangas efterfulgt af et rullende grin og en lang forklaring om forskellen på kakaosmør og kakaomasse.

Han henter sågar en smagsprøve på den 80 procent Valrhona chokolade, drikken er brygget på, og jeg må give ham ret: Hans udgave af varm chokolade er af en anden verden. Tyktflydende så skeen nærmest kan stå af sig selv, kraftig og med en perfekt balance mellem det søde og bitre (40 kroner).

Vi prøver desuden en af husets lune og dejligt svampede briocheboller samt en lækker hjemmebagt scone med kakaonips og rosiner (20 kroner). Selvfølgelig er smørret i bedste michelinstil kunstfærdigt trukket ud som en hvid streg på den sorte skiferplade.

Til sidst smager vi konditorens himmelske pana cotta lavet på brun økosukker fra Brasilien, så den smager hen af karamel, serveret med små terninger af ananas.

Strangas er en ener

Der er ingen tvivl. Hos Strangas får man nogle af byens bedste desserter. Bare det at kigge på dem og studere hans håndværk er en fornøjelse i sig selv. At stedet ikke er indrettet, så man får lyst til at blive hængende i timevis, er lidt synd.

Det giver en fornemmelse af, at der er lidt mere tryk på det sidste ord i *konditori og cakeaway', men det er måske også rimeligt nok når der ikke er flere pladser. De senere år har kagekunsten med kæder som Emmerys og Lagkagehuset fået stor medvind. Men Strangas er en ener. Man finder ikke rigtig noget, der ligner hans sted i byen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det er dyrt, ingen tvivl om det. Latten behøvede ikke koste 40 kroner, men bortset fra det, er det dejligt, at der er skruet helt op for kvalitetet og aroma. Et par mundfulde af hans panna cotta mætter smagsmæssigt langt mere end de samlebåndskager, man får så mange andre steder. Og så undgår man samtidig at proppe sig.

Glem ikke at prøve den varme chokolade!

STEM PÅ

Læs mere:

IBYEN

Stor bydelsguide:  Sådan skal du bruge 10 timer i Københavns rå mutant-bydel på ydersiden af Nørrebro

På nyåbnede Donda serverer de fisk og skaldyr, som man får det langs de latinamerikanske kyster.

Her er 8 nye spisesteder i København:  Nyt liv i Planetariet, brunch på porcelæns­fabrik og fisk à la Latinamerika

Det kan være svært at falde til i en stor by som København. Med Ibyens store guide får du tips og tricks til din nye hjemby.

Velkommen til hovedstaden:   Den ultimative byguide til nye studerende i København

Ibyen guider til Københavns bedste picnicsteder - og hvad du skal spise, når du breder tæppet ud,

Ibyen guider:  Skal I hænge ud i solen? Her er 9 gode solskinspletter i København

Hvordan arrangerer man et originalt polterabend? Slip roligt bekymringerne, for Ibyen tager jer her i hånden med 12 af de allerbedste ideer.

Hjælp, min ven skal giftes:  Den perfekte polterabend? Her er 12 anderledes ideer


    Københavns Museum overtager i dag nye gamlelokaler i Stormgade 18. Museet åbner for besøgende om et års tid. Udsigt til Københavns Rådhus. Tårne, udsigt.

Det bedste stambord, den klammeste kælder og den smukkeste park:   25 københavnere udpeger deres yndlingssted i byen

Ibyen guider dig til en række af Københavns bedste burgerdestinationer. På listen er blandt andre Cock's & Cows på billedet her.

Ibyens store burgerguide:  Hvor spiser man Københavns bedste burger? Vi viser vej til 12 saftige bud

På restaurant Cholon by Lam Le kan du og dine forældre få opdaterede gourmetudgaver af den klassiske forårsrulle. Men måske er komforten ikke god nok ved de høje barstole? Ibyen guider til 10 forældrevenlige restauranter.

Mor er støjfølsom, far er nærig, og naturvin smager surt:   Her er 10 af de bedste forældrevenlige spisesteder i København

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hos Istid på Nørrebro kan du få økologisk og vegansk is lavet med flydende kvælstof.

Ibyens isguide:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København

Den populære, den eksotiske eller den hemmelige:   Her er 8 gode strande nær København

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer