Fladt. Området ved Amager Strand er nybyggerland med nye dyre lejligheder. Café A tegner sig dog ikke just for noget nyt. Alt andet end lige eksklusiv, men der er mulighed for at blive mæt.
Foto: Marie Hald

Fladt. Området ved Amager Strand er nybyggerland med nye dyre lejligheder. Café A tegner sig dog ikke just for noget nyt. Alt andet end lige eksklusiv, men der er mulighed for at blive mæt.

Cafeanmeldelser

Fortidslevn af en café serverer mad, der emmer af vakuumpak

Café A på Amager laver mad, der fylder maven uden at belaste pengepungen.

Cafeanmeldelser

Amager Strand er blevet til Strandvejen.

Hvor der tidligere kun var småindustri og parcelhuse, sælges nu lejligheder for op til ni millioner stykket. Denne avis gik i juni endda så vidt som til at omtale området ved Amager Strand som »Guldkysten«.

Hvad cafétilbuddene angår, er vi dog – mildt sagt – langtfra på højde med St. Tropez eller Miami.

Cappuccino i spandstørrelse

I anden række, på Strandlodsvej, finder vi i hjørnet af en høj nybygget beboelsesejendom en filial af en kæde, der har bredt sig med lynets hast siden starten i oktober 2013.

I alt fem stk. Café A er der nu, og en sjette er på vej. Indretningen er med sine båse let dinerinspireret – dog i mindre grad end hos filialen i Amager Centret – og der er godt gang i kunstlæderet af den orangebrune slags. Store runde industrielle lamper a la offentlige myndigheder hænger i loftet, og det samme gør en række hvide halogenspots. Hyggebelysningen på bordene skinner igennem barbielilla glas.

Vi tester kaffen, som fås i samtlige kendte varianter. Både caffelatte og cappuccino kommer i spandstørrelse. Sidstnævnte er chokoladedrysset i en grad, så det nærmest minder om et overtræk af mælkechokolade, og mælk er der også rigeligt af, og godt det samme. Espressoen viser sig at være flad og bitter. Bønnerne er tydeligt overristet og kommer da også fra en for personalet ukendt leverandør.

Vi går nu i kødet på menukortet, som er rigt udstyret.

Café A tilbyder hele flasker vin til mellem 195 og 345 kroner (fransk riesling, amerikansk zinfandel og endda en økovin fra Sicilien), et glas portvin til 40 kroner og et glas cava til en 50’er. Vi tester sidstnævnte, som viser sig at være helt flad. Formentlig en rest fra gårsdagen. I mangel af en erstatning tilbyder det i øvrigt meget venlige og servicemindede personale at trække prisen fra regningen.

Madtilbuddene er ligeledes mangfoldige. Og billige. Man kan bl.a. som aftentilbud få grillet oksefilet (79 kroner) og wok med kylling (59 kroner). I dagtimerne er det endnu billigere. Her koster en ret 49 kroner. Det gør brunchen også. Til den pris får man en voldsomt fyldt tallerken, som man i rigelig grad kan blive mæt af, hvis man ellers gider spise den bruskfyldte chorizo, den tarvelige smagløse ost og rugbrødet, der er taget direkte ud af Netto-posen. Serverer man trist industrirugbrød, bør man da i det mindste riste det.

Et bjerg af smeltet cheddar

Burgeren er et noget bedre køb. Bøffen er af habil kvalitet, fint krydret og stadig en anelse rosa i midten. Under et bjerg af smeltet cheddar finder vi bacon. Men igen er det en servering med en air af vakuumpak: tør købebolle, thousand island-dressing og kartoffelbåde fra ovnen.

Café A burde være et fortidslevn fra en tid, hvor mad var noget, der fyldte maven uden at belaste pengepungen i nævneværdig grad.

Hvordan kæden har fået succes i et upcoming eksklusivt område, er umiddelbart en gåde.

-------------------

Rettelse. Vi skrevi en tidligere version, at 'Endnu er der ud over beboelse kun blevet plads til et lille supermarked, som mærkeligt nok er en Lidl, og vil man nyde en cafékaffe, er man som nyindflytter tvunget til at forlade sin havudsigt og forføje sig til anden række'. Det er ikke rigtigt. Couloir på Amager Strandvej 112 serverer kaffe med havudsigt.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce