Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
ordinær.  Konkurrencen om cafe-kunderne i Kbh. K-kvarteret er benhård. Vil Cafe Munk frem i feltet, skal de oppe sig på flere fronter.
Foto: Mie Brinkmann

ordinær. Konkurrencen om cafe-kunderne i Kbh. K-kvarteret er benhård. Vil Cafe Munk frem i feltet, skal de oppe sig på flere fronter.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Økologisk cafe sjusker for meget

Cafe Munk fejler på afgørende punkter som brød, juice og omhu med mælkeskum.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hjørnet af Vendersgade og Nørre Farimagsgade befinder sig i den absolut mere cafeglade del af byen.

Inden for en radius på få hundrede meter ligger der adskillige andre vandingshuller for de sandwichsultne, kaffetørstige, fadølshungrende og rucola-nippende københavnere, der befolker området mellem Nørrebro og Indre By i disse år.

IBYEN PRISEN

Derfor skal man være skarp for at overleve i branchen. Thi medlemmerne af den kreative klasse tilgiver ikke ret mange slatne latter og umodne avocadoer, før de begynder at stemme med numserne og finder andre caféstole at sidde på.

De »perfekt kogte rosenkål«
Og Cafe Munk, der ligger, hvor tidligere Cafe Marius med de gode brunch-pandekager havde til huse, satser på at tilfredsstille sit krævende publikum med kvalitetskaffe, en del økologiske tilbud samt gode råvarer.

Det kan enhver imidlertid komme og sige. Hvilket vi erfarede, da vi indfandt os med henblik på noget brunch/tidlig frokost en lørdag formiddag.

Kortet så lovende ud. Blandt andet havde det tilbud om en skandinavisk salat bestående af »perfekt kogte rosenkål« med æble og andet i dressing. Og der stod, at man kunne få retten fra klokken 11.

LÆS GUIDE

Men da vi bad om en sådan – og i øvrigt også en burger – fik vi at vide, at om lørdagen var der kun brunch til frokost. Hvorfor vi lettere skuffede udbad os to weekend brunch-tallerkner med bacon og pølse samt en for den herbivore.

Weekendbrunchen stod i 120 kroner inklusive juice. Vegetarianeren kostede 99 kroner. Og med to store americano (35 kr. stykket) samt en latte (29 kr.) løb det op i 438 kroner. Hvilket må siges at være en pæn pris for brunch til tre.

Mangler personlighed
Cafeen er lys og dejlig, men savner personlighed i indretningen.

Det er standardcafé over hele linjen, bortset fra akustikken, der er mere end almindeligt elendig, hvorfor det stort set er umuligt at føre en samtale, når der er fyldt. Og musik i højttalerne afhjælper ikke problemet.

Køkkenet var ikke længe om at tilberede brunchtallerkenerne, som var ovale og tog sig overdådige ud. Et pænt læs frisk frugt af fin modenhed, et par skiver bacon, en saftspændt ristet chorizo-pølse, lækre cremede røræg med sprøde forårsløg, svampede kærnemælkspandekager talte på den absolutte plusside.

Og på vegetartallerkenen var pølser og bacon erstattet af grøntsagsfrittata. Alt sammen virkelig lækkert.

Desværre gav andre dele af serveringen nogle gevaldige ridser i lakken: Juicen var af den billigste kartontype, og det smager ikke godt. Købejuice er i orden, men så skal den altså være af ordentlig kvalitet. Desuden var både rugbrød og bagel fra fabrik.

Det er ganske enkelt ikke godt nok. Mindre end hundrede meter fra Cafe Munk ligger et af byens bedste økologiske bagerier, der er leveringsdygtigt i såvel hvidt som mørkt brød. Så der er ingen undskyldning for at servere den slags.

Dyrt sjusk

Americanokaffen var meget, meget varm, og koppen havde ingen hank, hvorfor man brændte fingrene. Til gengæld smagte den fint.

Men latten led under det såkaldte risengrødssyndrom: Den skummede mælk havde fået for meget varme og lugtede mistænkeligt af jul. Ikke så godt. Det korte af det lange er, at Cafe Munk så udpræget har potentialet til at være mere end en ordinær storbycafé, men sjusker på så afgørende punkter som brød, juice og omhu med mælkeskum.

Det koster. Mere end tre kopper kan vi ikke give. For priserne er ikke i discount-enden af skalaen.

Læs mere:

Annonce

IBYEN

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer