Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

nærende. Der er dømt hip hygge hos Hafnia, hvor der mildest talt er rigeligt på menukortet, portionerne er store og priserne rimelige. Og så er det håndlavet og velsmagende.
Foto: Mads Nissen

nærende. Der er dømt hip hygge hos Hafnia, hvor der mildest talt er rigeligt på menukortet, portionerne er store og priserne rimelige. Og så er det håndlavet og velsmagende.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København smager sundt og glutenfrit på Hafnia Bar

Hafnia er modsat af, hvad navnet antyder, hverken navnet på en porter eller et forsikringsselskab. Men kvalitet er det umiskendeligt.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sig navnet: Hafnia. Det latinske navn for København bruges af en floorballklub, en shippingvirksomhed med speciale i tankskibe og en broderloge. Der er noget old school maritimt og let cigaragtigt over ordet, der tillige bruges af et advokatfirma, et færøsk hotel og engang lagde navn til et forsikringsselskab.

Det kan derfor undre, at der ikke i København eksisterer en bodega med det navn: et sted, som udelukkende tilbyder tjæret porter, der smager som at smække kyssetøjet ned i en havnemole.

Men nu skriver vi jo 2016, og derfor må Hafnia Bar selvfølgelig være et internationalt sammensurium af superfood fra Amazonas, semi-maritim indretning, Royal Copenhagen-lignende bølger i logoet, Illum-damer og unge mennesker iført både tights og shorts.

Hafnia Bar, mest af alt en cafe/diner, er i virkeligheden grundlagt i Hellerup og flyttede 25. februar til Store Regnegade. Og der må jeg så bare den journalistiske skepsis og bullshit-detector til trods sige: Det er sgu et ret fedt sted!

Hvad siger den snart treårige?

Helt overordnet tilbyder Hafnia økologisk, glutenfri og til en vis grad biodynamisk frisklavet mad. Som mætter. Til en rimelig pris. Og som smager sundt, men ikke kedeligt. Bum! Det store spørgsmål er selvfølgelig, hvordan stedets sukkerfri og mestendels veganske menu klarer sig i munden på en snart treårig med hang til fredagsslik.

Indledningsvis scorer Hafnia point ved at have hyret personale med tid og tålmodighed til at føre samtaler med alle aldersgrupper. Og maden glider også ned.

Den næsten treårige og hendes to ledsagere i fyrrerne og 80 kilos-klassen prøver et bredt udvalg: Juicerne (stor til 60 kr. og lille til 55) består af fire til fem ingredienser, og man kan vælge mellem ni slags. Vi bestiller to styk i størrelse spand og er hele vejen rundt gladere for no. 5 Super C (æble, jordbær, appelsin, banan og ingefær) end for no. 9 Ruby (rødbede, gulerod, grape, ingefær).

Ligeledes spændte er vi på en Deluxe grød (til 55 kr.) med raw kakao, kokosmælk, banan, kokosflager, græskarkerner og chiafrø. Sød er den ikke, men den noget rustikke spise glider fint ned og ville alene kunne mætte hele trioen.

Hafnias svageste punkt er den lidt ligegyldige kaffe (som dog imponerende nok tilbydes med sødmælk, minimælk, mandelmælk, rismælk eller soyamælk) samt et morgenmadssæt ved navn ’Ungkarl’. De to skiver rugbrød beviser, hvor svært det er at gøre denne danske klassiker til fitnessmad, og netop på et sted som Hafnia kan det undre, at osten kun smager af salt og fedt.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Når man så har meget andet på kortet, kunne man lige så godt skrotte ’Ungkarlen’. Dog måske med undtagelse af oksespegepølsen, som den næsten treårige blev ved med at række ud efter, selv da varelageret var sluppet op.

Er man rigtig sulten, anbefaler jeg hellere en omgang Acai: en slags frugtyoghurt baseret på amazonbærret af samme navn, som angiveligt er en slags superfood. Hvis man vil spare fitnessabonnementet, kan man simpelt løfte en sådan skål 10-20 gange, for det er en generøst nærende spise, som formedelst 65-85 kr. leveres i rå mængder. Også stedets speltsandwiches – vi tester den med falafel og den med soyamarineret portobello – leverer i velsmag og omfang rigeligt value for money.

Hafnia har i forbindelse med flytningen til Store Regnegade suppleret menuen med varme retter, såkaldte ’bowls’, som leveres med brune ris og quinoa. Dem bliver der ikke plads til i denne omgang. Men vi vender gerne tilbage og tester. Med eller uden den snart treårige.

Foto: Mads Nissen

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips