Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

På det svære hjørne ved Vesterport kan man nu slå sig ned og spise virkelig gode, mættende salater og heftig chokoladekage med pekannødder.
Foto: Peter Hove Olesen

På det svære hjørne ved Vesterport kan man nu slå sig ned og spise virkelig gode, mættende salater og heftig chokoladekage med pekannødder.

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Cafékontrol: Statement Coffee giver liv til den dødssyge plet lige ved Vesterport

Statement Coffee ved Vesterport Station serverer fremragende kaffe og fin frokost. Men bestil ikke, hvis dit tog afgår lige om lidt ...

Cafeanmeldelser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er sket sådan cirka ingen gange, at jeg har haft lyst til at sætte mig ned og drikke kaffe i krydset ved Vesterport Station, dette ikkested af evigt buldrende rullekufferter, hasarderet cyklisme og bimlende 7-Eleven-butikker. Jeg tror aldrig, jeg har set nogen smile i det kryds.

Så meget desto mere grund er der til at glæde sig over Statement Coffee, der tidligere på året åbnede over for Imperial Biografen. Her er nemlig tale om en visionær kaffebar i et område af byen, der ikke ligefrem er tynget af ambitioner, når det kommer til mad og drikke.

Udvalget af drikkevarer er mere end almindeligt fintunet: Vi smagte en økologisk drik med den afrikanske baobab-frugt og ananas (40 kr.) og en udgave med hibiscus (40 kr.), og det var en kongekombi af sundhed, friskhed og sødme. Endda serveret i iskolde vandglas, der opbevares i køleskab. Blæret.

Foto: Peter Hove Olesen

Statement Coffee har foruden sort kaffe, cortado, latte og andre klassikere en nitrogenkaffe – kold kaffe, der tilsættes små nitrogenbobler. Denne dag var nitrogenen sluppet op, og vi snuppede i stedet en espresso og en americano, der blev lavet til perfektion. Jeg har tidligere smagt deres håndbryggede filterkaffe med lysristede etiopiske bønner (de rister selv), og den er fremragende.

Morgen- og frokostserveringer har de også, og jeg hoppede om bord i en smuk rød salat (130 kr.) med sorte ris, rå og dehydreret rødbede, rødkålsstrimler, velkrydret rødbedepuré og et par gode skiver kold and ved siden af. Mættende, godt og overraskende veloplagt på en kaffebar, der primært synes at fungere som ventesal for turister på vej til og fra Hovedbanen. Men den var også for dyr.

Vi testede også en vegansk salat (95 kr.) med quinoa, avokado, kikærter og spinatblade med en perfekt krydret dressing og en stjernegod puré af søde kartofler. Den første salat kom efter 15 minutter, den næste efter alt for lange 25 minutter, og det er utjekket, når der er fire medarbejdere og kun seks-syv kunder i butikken. Med de serveringstider er jeg glad for, at vi ikke skulle nå et tog.

Sirligt komponerede kager har de også, endda hjemmelavede, og vi delte en udgave med pekannødder og mørk chokolade, og så skal jeg eddersparkeme love for, at chokoladesulten blev stillet. Tungt, blødt og fedt. Nogle vil kalde det kvalmt, men ikke min medspiser, der på en og samme tid understregede, at »hvor er det godt, vi er to om at dele den her kage, for den ville man jo aldrig selv kunne komme igennem«, og samtidig åd 90 pct. af kagen selv. I myriaderne af kædekaffe og dødssyge on-the-go-måltider er Statement Coffee et lyspunkt. Særligt hvis man har tid og penge nok.

Foto: Peter Hove Olesen

Hipnessfaktor

Hvidt i hvidt, grønne planter, marmor, et godt udvalg af magasiner og smuk keramik. Statement Coffees hvide facade vækker ikke opsigt, men indenfor er der hyggeligt på scandi cool-måden. Her er turister på pitstop, studerende med computere (masser af stikkontakter, god udsigt og plads til studielivet ved stolene i vinduet) og venindepar på københavnertur. Men skru op for varmen; der var alt for koldt indenfor, da vi besøgte Statement Coffee.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dyrt vs. billigt

Hos Statement Coffee kører intet på caférutinen, og de konventionelle Pepsi og Coca-Cola er for eksempel skiftet ud med fairtrademærkede Karma Cola, ligesom der er et godt udvalg af både veganske og vegetariske retter. Priserne er absolut i den høje ende (jeg har ikke fået deres morgenmadstallerken, men den koster svimlende 173 kr., så den har bare at være amazing). Du kan få filterkaffe for 30 kr., en bolle med ost for 29 og suppe for 65 kr.

Dommen

Mere end ét tarveligt cafékoncept har haft adresse her på hjørnet ved Vester Farimagsgade, hvor genboerne tæller et solcenter, 7-Eleven-butikker og rejsebureauer. Med et originalt og ambitiøst udvalg sætter Statement Coffee barren højt. Stamcafépotentiale har den måske ikke – til det er stemningen i området for flygtig – men det er et oplagt stop før en togrejse, til et forretningsmøde eller en hurtig frokost. Og så er der åbent 6-22 hver dag.

Læs mere:

IBYEN

Ibyen guider:  Hvor skal man spise is i København denne sommer? Her er 13 virkelig gode bud

Fra kaffe­kombucha til cold brew:   Her er 7 varianter af kold kaffe, du kan skylle sommeren ned med

Hurra!  Hvor holder man en fremragende fødselsdag i København? Ibyen giver dig 12 stærke bud

Ibyen guider:  Her er 20 af de bedste gratis oplevelser i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

The General Store.

Ibyen guider:  Der er keramik overalt. Besøg disse 5 små værksteder, hvis du vil se noget af det mest interessante

Herman H.J. Lynges antikvariat på Silkegade i indre København er Skandinaviens ældste antikvariat.

Henrik Palle guider:  Her finder du Københavns bedste antikvariater

Ibyen klæder dig på:  Her er de bedste loppemarkeder i København


    Anmeldelser af forskellige madboder på Københavns nye madmarked Reffen på Refshaleøen. 

Få overblik:  Her er oversigten over alle Københavns madmarkeder

»Må man ta' hunden med sig ind i himlen...?«. Ibyen guider til byens bedste karaokedestinationer.

Den store karaoke-guide:  Hvad skal I synge? Og hvor? Ibyen og musikanmelderne guider

Der er masser af folkekøkkener i København. Vi guider til 9 af dem.

Spis billigt ude:   Her er 9 folkekøkkener i København

På Darcy's Kaffe i Blågårdsgade på Nørrebro er både kaffen og læsestoffet værd at komme efter.

Syv hyggelige boghandlere:  Her serverer de byens bedste læsestof til kaffen

På Restaurant Trio i Axel Towers er udsigten god, selv når man sidder på tønden.

Guide til Københavns tag­restauranter:  Her kan du spise, drikke og ... ja, tisse med en udsigt

Kafeteria på Statens Museum for Kunst
er bare én af byens nye forbedrede museumscafeer.

Guide:   Her er Københavns bedste museumscafeer

»Et lille hyggeligt og hjemligt sted, hvor man selv smider sin opvask over i en spand, og hvor de bare laver lækker grøn mad«, siger kokken Frederik Bille Brahe om Morgenstedet på Christiania.

Spis ude på budget:  Her er Københavns bedste, billige restauranter ifølge 11 kokke og madnørder

Den italienske restaurant Cicchetti, der ligger på Nørrebro i København, drives af Nina Krysiza Sørensen og Rikke Kolding Pedersen.

Fra shawarma til friterede østers:   Kokken på Cicchetti fortæller om sine yndlingssteder i København

Claus 'Røde' Christensen er en kok af den klassiske skole. I 2013 vandt han prisen som 'kokkenes kok' , uddelt af Fonden til fremme af dansk gastronomi.

Hvor ligger byens mest undervurderede restaurant?  Kokken Røde Claus anbefaler spisesteder i København

Caféen Snacks & Blues på Guldbergsgade på Nørrebro i København.

Ibyen Cheap Eats:  Her er de 20 bedste serveringer i København, der gør dig mæt for max 100 kr.

Richard Hart er født i London, uddannet kok og har arbejdet som chefbager på det berømte Tartine Bakery i San Franscisco. Nu ejer han Hart Bageri på Frederiksberg.

»Helt ærligt, det er jo et helvede at tage børn med ud at spise«:   Stjernebageren Richard Hart anbefaler spisesteder i København

Nadine Levy Redzepi arbejder på Noma og udgav i 2017 kogebogen 'Downtime'.

»For mig er det det bedste sted i Europa«:   Nadine Redzepi anbefaler spisesteder i København

Frederik Plum slår et slag for den ydmyge vodka, men skal han forkæle sig selv går han ikke af vejen for en tør rom fra Hampden eller Phantom Spirits,  en japansk whisky eller en 10-15 års sherryfadslagret single malt fra Speyside.

Hvad bliver Aperol Spritzens afløser?   Drink-eksperten klæder dig på til en ny sommersæson

Bruna Mia Dieni (th.) og hendes mor, Jytte Bertelsen, kunne sidste år fejre 40 års jubilæum for grillbaren Chicky Grill i Kødbyen.

»Alle skal opleve Freddys Bar«:  Kvinden bag Chicky Grill anbefaler spisesteder i København

Yilmas Secilmis overtog i 2012 sin fars slagterforretning, Ali Baba, der har ligget på Halmtorvet siden 1978.

»Sushi er overvurderet«:   Slagter Ali Baba fra Vesterbro anbefaler spisesteder i København

I sin nye restaurant i Ryesgade dyrker Lisa Lov selv sine krydderurter i et baglokale under lamper, der normalt bruges til dyrkning af cannabis.

Tigermom anbefaler spisesteder i København:   »Du ville aldrig tænke på at gå derind på grund af navnet, men det er bangin’ indisk mad!«

Adam Aamann bliver også kaldt smørrebrødskongen og ejer foruden en cateringvirksomhed flere restauranter og spisesteder rundt om i byen.

Hvad er byens mest overvurderede madtrend?  Adam Aamann anbefaler spisesteder i København

Sake kan være et langt bedre match til mad end vin, mener sake-sommelier Henrik Levinsen

Jo, du kan godt drikke japansk sake til din mad. Faktisk kan det være et bedre match end vin

K-Bar er den ældste rene cocktailbar i København, og Kirsten Holm er en af byens mest rutinerede bartendere. Hendes yndlingscocktail er en klassisk margarita - gerne med mezcal i stedet for tequila.

Derfor skal du aldrig putte sugerør og knust is i din drink:  Få gode råd af ejeren af Københavns ældste cocktailbar

Jonas Gehl fra Prolog fik interesse for kaffe, da han arbejdede i Emmerys. Siden da har han nørdet og kan i dag kalde sig Danmarks bedste barista.

Kender du den skjulte pizza-perle i Husum?  Manden bag kaffebaren Prolog anbefaler spistesteder i København

Kamilla Seidler har arbejdet på toprestauranter verden over. Mest kendt blev hun for Gustu, Sydamerikas bedste restaurant, i La Paz i Bolivia. Ud over at være en gourmetrestaurant i 3.600 meters højde var det også et socialt projekt, der skulle give fattige bolivianere en kokkeuddannelse.

Stjernekok Kamilla Seidler guider til byens spisesteder:  Ja, der er et sted, alle københavnere burde kende

Sønderjyske Rasmus Oubæk har stået bag gryderne på michelinrestauranter, men er også kendt som manden bag burgerkæden Jagger.

Bearnaise­kongen anbefaler spise­steder:  »Lige nu bliver meget mad lavet for at komme på Instagram«

Nils Thyge fra Bar'Vin giver denne uges bud på god vin ude og hjemme.

»Beaujolais er ved at være i topform«:  Ejeren af Bar'Vin giver vintips

John Michael Jensen rykkede i 2017 fra sin mobile pølsevogn ind på en fast adresse i Kødbyen. Det var det sted, rejsemagasinet Condé Nast Traveler for nyligt inkluderede i en liste over de 22 bedste spisesteder i København.

Hotdog-John anbefaler spisesteder i København:   »Det er fandeme godt, og det er heller ikke dyrt. De laver byens bedste tarteletter«

Klaus Wittrup står bag en af byens mest populære burgerbarer, Gasoline Grill. Vi spørger ham, hvor han selv går ind, når han går ud.

Byens bedste shawarma? God mad på budget?   Manden bag Gasoline Grill anbefaler spisesteder i København

Jeppe Nothlev er barchef på cocktailbaren Ruby og giver denne uges bud på, hvad man skal drikke i weekenden.

Nu skal der skåles i vermouth:  Barchefen på Rubys giver cocktailtips